Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

Cabinet Individual de Psihologie - Stiubei Elena Paulapsiholog-cabinet-psihologic-Cabinet Individual de Psihologie - Stiubei Elena PaulaJudet: Constanta
Localitate: Constanta
Adresa: Str. Dacia, nr. 1, etaj 2, interfon 05
Persoana contact: Psiholog Elena Paula Stiubei
Telefon: 0744.332.970
Telefon: 0734.626.919
Email: elena.stiubei@yahoo.com
Website: http://www.cailevindecarii.ro
 
 
Psiholog Elena Paula Ştiubei apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 09115, cu drept de libera practica in:
- Psihoterapie sistemica a familiei si a cuplului, prin Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
 
Cabinet Individual de Psihologie Ştiubei Elena Paula este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, apare in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 1CT2410.
 
"Cheia" succesului se afla in noi, important este sa o ajustam in raport cu fiecare mecanism de deschidere a "usilor" vizate. Cu ajutorul meu inveti cum sa iti ajustezi singur setul personal de chei.

Servicii psihologice

Consiliere pentru parinti si copii
Consilierea este centrata pe comportamentele normale sau pe disfunctii cu caracter pasager si este un proces focalizat pe autocunoastere si autoevaluare obiectiva, avand ca obiectiv central transformarea in timp a consiliatului in decident autonom. Principalele obiective ale consilierii de specialitate:
 • dezvoltarea competentelor sociale ale clientilor,
 • dezvoltarea capacitatii de decizie, actiune, fixare a prioritatilor,
 • abilitarea clientilor in domeniul managementului starilor conflictuale, stresului etc,
 • dezvoltarea capacitatii de mobilizare voluntara a clientilor, cumulativ cu antrenarea potentelor creative ale acestora,
 • dezvoltarea spiritului de initiativa personala
 • autodeterminarea
Psihoterapie de Cuplu
Psihoterapia de cuplu este o metoda de interventie psihologica prin care se creeaza contextul celor doi parteneri pentru a se putea asculta si intelege, urmarind patru coordonate:
 • pe sine insusi
 • pe sine in relatie cu celalalt
 • pe celalalt
 • dinamica relatiei de-a lungul parteneriatului
Psihoterapia de cuplu este un demers terapeutic de cunoastere si intelegere a dinamicii relatiei pe care o au cei doi parteneri si se adreseaza in principal intelegerii parteneriatului si relatiei celor doi parteneri si in mod secundar intelegerii a ceea ce este individual, propriu, personal.
 
Psihoterapie de Familie
Psihoterapia de familie se adreseaza intregii familii si relatiilor de familie pentru intelegerea perturbarilor care apar intre membrii acesteia in situatii sensibile precum:
 • travaliul de separare in situatii de separare sau / si divort
 • tensiuni legate de separarea fratilor in situatii de separare al parintilor
 • tensiuni legate de ramanarea copilului/copiilor la unul din parinti in situatii de divort al parintilor
 • decesul unui membru al familiei, pierdere care afecteaza psihologic pe toti membrii familiei, indiferent de varsta ori relatia avuta cu persoana respectiva
 • travaliul de doliu purtat de parintii care si-au pierdut un parinte sau ambii parinti
 • dificultati de comunicare intre membrii familiei: parinti - copii; parinti - bunici; copii - bunici;
 • izolari afective si trairea sentimentului de instrainare fata de si in propria familie
 • excluderea afectiva a unuia sau mai multor membrii ai familiei
Psihoterapie Individuala
Psihoterapia este un proces de vindecare spre deosebire de consiliere care este un proces de invatare, psihoterapia fiind centrata pe cazurile in care granita normalitatii a fost depasita sau pe perturbari majore la nivelul personalitatii clientului.
Formele de psihoterapie variaza functie de personlitatea psihologului si de cea a pacientului, cat si de problemele particulare ale clientilor. Obiectivele principale ale psihoterapiei sunt:
 • ameliorarea interrelationarii, 
 • diminuarea sentimentelor negative si 
 • exersarea self-managementului.
Rolul terapeutului este asemanator cu cel al unui antrenor personal. 
 
Psihoterapia Copiilor
Scopurile psihoterapiei copilului sunt in principal in numar de trei: decelarea exceselor comportamentale, accelerarea deficitelor comportamentale si mentinerea achizitiilor comportamentale.
Spre deosebire de psihoterapia adultului, in psihoterapia copilului aplicarea diferitelor metode si tehnici este dependenta in primul rand de factorii developmentali, respectiv de varsta copilului: prescolar, scolar sau adolescent (Simeonsson si Rosenthal, 1992). O alta diferenta majora in comparatie cu psihoterapia adultului este aceea ca de multe ori copiii nu isi exprima problemele si dificultatile in cuvinte. De multe ori copiii isi exprima problemele si disperarea prin actiuni: enurezis nocturn, fuga de acasa, planset sau crize, devin apatici sau retrasi din punct de vedere social, dau foc la casa sau actioneaza in orice fel prin care pot atrage atentia adultilor.
Desi psihoterapia a fost in fapt definita ca „vindecare prin cuvinte”, copiii nu se pot exprima foarte bine verbal si nu pot comunica clar problemele, temerile, anxietatile, nevoile si dorintele lor. Acest obstacol poate fi insa depasit prin joaca. Terapia prin joc este o metoda psihoterapeutica care poate fi folosita cu mare succes pentru a ajuta copiii sa isi rezolve problemele. In mod tipic terapia prin joc implica interactiunea dintre un terapeut si un copil si este orientata psihodinamic. In timp ce se joaca copiii fie nu vorbesc, fie vorbesc cu ei insisi, cu jucariile sau cu terapeutul. Joaca copilului este privita ca fiind comunicare, iar schimbarea jocului ca adancire a conversatiei sau efort de a evita sau a schimba subiectul.
 
Psihoterapia Adolescentilor
Ca si in cazul copiiilor, si adolescentii apeleaza rar la psihoterapie in mod voluntar. Cel mai adesea sunt adusi de parinti, si in general pentru tulburari comportamentale si dificultati scolare.
In aceste situatii avem de-a face cu un " contract in trei colturi": adolescentul, parintele si psihoterapeutului. Se intampla destul de frecvent ca parintele sa aiba anumite doleante sau asteptari de la psihoterapie, care nu se indeplinesc. Aceasta deoarece parintele uita ca adolescentul este o persoana care are propriile nevoi si motivatii.
Daca parintele apeleaza la psihoterapie pentru fiul sau fiica sa adolescenta o face din cauza ca adolescentul are un comportament care este indezirabil pentru parinte si/ sau scoala. Dar adolescentul are un motiv pentru comportamentul sau si destul de frecvent psihoterapia individuala nu este suficienta, mai ales ca nu adolescentul este cel care a cerut ajutor, ci altcineva a facut-o in locul sau. Psihoterapia familiala este de obicei cea mai buna solutie in astfel de situatii.
 
Terapie recuperatorie in boli cronice
Prin vindecarea traumei emotionale care a stat la baza bolii, doctorul nostru interior preia comanda si incepe procesul de vindecare!
Aceasta terapie se adreseaza bolnavilor cu: accident vascular cerebral, adhd, afectiuni tiroidiene, astm, autism, cancer, chisturi, cifoze, coxartroze, diabet,discopatii, dureri in diferite parti ale corpului, hepatite, hernie de disc, migrene, nevralgie de trigemen, paralizie cerebrala, paraplegie, parestezie, rahitism, retard, scolioze, sciatica, scleroze, spasticitate, spondiloze, tetrapareza, torticolis, varice etc 
 
Interventii psihologice in situatii de criza
Interventie psihologica in situatii de criza se adreseaza persoanelor aflate intr-o situatie de impas cu privire la rezolvarea unor situatii de criza, situatii care sunt vazute sau percepute de catre acestea ca fiind fara ieşire sau fara solutionare. Aceste situatii, numite şi situatii de criza, sunt resimtite de persoana ca un fel de dezechilibru, de neputinta, de piedica in adaptarea la viata de zi cu zi. 
 
Life & Business Coach
In coaching abordarea este preluata, dupa cum se poate observa si din nume, din domeniul sportului ("coach" in limba engleza inseamna "antrenor"). Este aplicat la scara larga in afaceri. In coaching munca este impartita la jumatate intre coach, antrenor sau mentor si client sau discipol. Presupozitia de baza in coaching este ca oamenii deja au toate resursele de care au nevoie in ei.
Munca antrenorului este de a scoate la iveala aceste resurse si de a asista discipolul in a-si dezvolta abilitatile pe baza lor. Rolul antrenorului, al mentorului, este sa ofere feedback de calitate din care discipolul sa invete. Discipolul este nevoit sa iasa din zona sa de confort si sa stapaneasca noi abilitati, folosindu-se de resursele sale si de ajutorul antrenorului .In ultima instanta discipolul este cel care este responsabil pentru succesul sau insuccesul sau. El ia deciziile, chiar daca este influentat de mentorul sau; el decide pentru el insusi. Antrenorul este doar un "catalizator" al procesului de schimbare generativa si leadership.
 
Time Line TherapyR
Time Line Therapy actioneaza direct asupra liniei timpului. Aceasta "linie a timpului" nu este nimic altceva decat modalitatea inconstienta prin care fiecare din noi ne stocam amintirile si, in mod paradoxal pentru majoritatea oamenilor, modalitatea in care ne "stocam viitorul". Tot pe linia timpului sunt "codificate" actiunile noastre planificate, modul in care ne reprezentam evenimente viitoare pe care, constient sau inconstient, le asteptam sa se intample.Time Line Therapy se poate folosi pentru o serie intreaga de disfunctii emotionale precum:
 • depresie, anxietate, atacuri de panica
 • manie, ura
 • orice tip de frica si/sau fobie
 • traume
 • stres si multe altele.
In acelasi timp, Time Line Therapy este o "tehnologie" care poate fi folosita in stabilirea obiectivelor, planificare a vietii, eliminarea blocajelor mentale (a limitarilor pe care ni le auto-impunem).
 
Bowtech
Tehnica Bowen este o formula unica de re-echilibrare neuro-musculara. Lucreaza atat prin sistemul nervos, la nivel structural si muscular, cat si prin sistemul circulator si limfatic. Este recunoscuta pentru eficienta sa in tratarea afectiunilor interne si reducerea duratei convalescentei.
 
Terapie de grup
 
Exercitii de relaxare, optimizare, hipnoza si programare neurolingvistica
 
De ce sa apelezi la ajutorul meu?
Pentru ca atunci cand reusesti sa vezi din mai multe puncte de vedere o situatie problematica, aceasta se rezolva mai usor.
 
Ce aud, uit.
Ce aud si vad, imi amintesc putin.
Ce aud, vad, discut si fac, imi insusesc si ma deprind.
Ce explic altcuiva, invat.
Ceea ce pun in practica, ma transforma.


Curs valutar


Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2021 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo