Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

Cabinet Individual de Psihologie - Manea Nicoleta



psiholog-cabinet-psihologic-Cabinet Individual de Psihologie - Manea NicoletaJudet: Constanta
Localitate: Medgidia
Adresa: Str. Independentei, nr. 39 bis, bl. C1MApN, sc. A, et. 3, ap. 15 (zona IMUM)
Persoana contact: Psiholog Nicoleta Manea
Telefon: 0724.888.163
Email: nicoletamanea76@gmail.com
Website: http://www.facebook.com/pages/Cabinet-individual-de-psihologie-Nicoleta-Manea/157121807784397
 
 
Psiholog Nicoleta Manea apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 05150, cu drept de libera practica in:
- Consiliere psihologica - evaluarea si consilierea experientiala a copilului, adultului, cuplului si familiei, prin Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
 
Cabinet Individual de Psihologie Manea Nicoleta este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, apare in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 1CT3276.

Servicii psihologice

  • Consiliere psihologica individuala
  • Consiliere psihologica de cuplu
  • Consiliere psihologica pentru familie
  • Pregatire psihologica pentru rolul de parinti
  • Consiliere pre- si post-natala
  • Pregatire psihologica pentru nastere
  • Autocunoastere si dezvoltare personala pentru adolescenti
  • Dezoltarea creativitatii si maturizarea socio-emotionala la copii
CONSILIERE PSIHOLOGICA INDIVIDUALA
In viata fiecarui om pot exista momente cand se simte neajutorat, inspaimantat sau dezorientat. Sunt situatii in care apare o suferinta sufleteasca, iar aceasta poate fi resimtita in mai multe feluri, variate de la o persoana la alta. Conjunctura poate fi diversa, la fel ca si sentimentele. Fiecare are un mod de a rezona afectiv, de a gandi si de a reactiona.
Criza se poate intalni la multe niveluri: economic, social, personal… Crizele ne obliga sa ne reevaluam valorile, sa ne redefinim, sa ne  adaptam la noi situatii, sa ne  recompunem viata ca un puzzle. “Cine sunt eu…?”, “Ce ma defineste…?”, “Catre ce ma indrept….?”
Consilierea psihologica te poate ajuta sa gasesti raspunsurile tale! Este un act de sinceritate si  responsabilitate fata de propria ta persoana, intr-un cadru de confidentialitate, intimitate si siguranta. Intelegerea fina si nuantata a trairilor duce catre un echilibru interior stabil. Experimentarea unei viziuni diferite a problemelor conduce catre reteta proprie pentru a iesi din impas. Te poti construi asa cum simti si cum vrei, increzator in fortele tale. Pentru ca primul care poate face ceva pentru tine…. esti chiar tu insuti!
 
CONSILIERE PSIHOLOGICA PENTRU CUPLU
Cand dragostea  nu merge bine, sufletul nostru sufera!
La inceput sunt momente de placere, de cautare febrila a celuilalt, de incantare atunci cand ii gasesti privirea, vocea, atingerea… In timp apar reprosuri, vorbe grele, zbucium interior, incordare, conflicte…. Totdeauna, mereu, niciodata … cuvinte care pun bariere intre voi, cuvinte care leaga noduri pe care nu mai stiti cum sa le desfaceti... Priviri care contin durerea voastra acumulata de-a lungul anilor. Va aflati la kilometri distanta in acelasi spatiu…
Cuplul este o legatura vie care ia nastere, creste, se confrunta cu greutati, se maturizeaza sau nu si.....se mentine sau moare pentru cei care au ales asa. Suntem mereu in acest dans cu, spre, sau…fara celalalt. Dincolo de norme, tipare limitative sau citate celebre, tu ce alegi pentru tine si cuplul din care faci parte?
 
CONSILIERE PSIHOLOGICA PENTRU FAMILIE
Familia aduna sub acelasi acoperis mai multi oameni de varste diferite: copii, parinti si/sau bunici. Rand pe rand pe scena vietii suntem in roluri diferite. Sunt  situatii care pot destabiliza familia. Decesul, somajul, pensionarea sau boala unui dintre parteneri pot aduce dificultati in relatii. Rezultatele scolare din ce in ce mai slabe ale copilului, comportamentul agresiv sau izolat al acestuia, critica, insultele, tonul ridicat, ridiculizarea, amenintarile, minciunile, umilirea, abuzul fizic, dependenta  materiala afecteaza viata tuturor celor implicati. Anumite dificultati in relatii pot aparea fara ca acestea sa insemne o rea-vointa a cuiva. Modalitatea de a controla propriile emotii negative coloreaza dispozitia de acasa. Toate acestea arata ca undeva e o problema sau mai multe care se cer rezolvate, e semn ca trebuie sa va puneti intrebari serioase asupre calitatii vietii voastre.
Daca esti in una din aceste situatii, daca muzica sufletelor voastre este discordanta,  primul care poate face ceva pentru armonia din familie esti tu, apeland la un ajutor de specialitate. Discutiile cu toti cei implicati, aprecierile comune asupra unei probleme pot duce la o solutie, pot aduce echilibrul, astfel incat fiecare dintre voi sa se simta respectat si iubit.
 
PREGATIRE PSIHOLOGICA PENTRU ROLUL  DE PARINTI
Rolul de parinte este unul dintre cele mai dificile provocari ale vietii. Pentru a deveni parinte e nevoie sa cresti si sa armonizezi in tine o disponibilitate de a fi receptiv si de a raspunde nevoilor copilului, fara a le neglija insa pe ale tale. Exista intotdeauna o nepotrivire  intre   familia dorita si realitatea vietii cu un copil. Realitatea ta impreuna cu realitatea celuilalt formeaza realitatea cuplului.
Parintii sunt invinuiti pentru comportamentele negative ale copiilor, dar nu si pregatiti pentru acesta misiune de a creste un suflet.
Pregatirea viitoarelor mame si a viitorilor tati  incepe in timpul sarcinii.
Tu ce fel de parinte vrei sa fii pentru copilul tau..?
 
CONSILIERE PSIHOLOGICA PRE- SI POST-NATALA
Maternitatea implica sentimente placute care pot ajunge pana la exaltare dar si stari de incertitudine si teama. Cele mai multe dintre femei trec prin acesta perioada fara dificultati, insa unele dintre ele sunt greu incercate. Numeroase evenimente pot bloca accesul la maternitate:
- sentimentele de vinovatie date de intreruperea voluntara sau involuntara a sarcinii
- teama si ingrijorarea ce insotesc sarcina cu riscuri
- starile de oboseala, tristete prelungita si iritabilitate simtite in depresia post-partum
- imensa suferinta in cazul pierderii unui copil inainte sau dupa nastere
Toate acestea dau nastere unor stari sufletesti extrem de intense si dezorganizate. Sarcina transforma, atat femeia cat si relatia de cuplu.
Cuplurile care intampina probleme legate de reproducere cauta raspunsuri la intrebari de ordin moral, la diverse alternative.
Psihologul poate sustine cuplul in acesta perioada complicata, va poate ajuta sa treceti prin aceste experiente, sa depasiti momentele dificile.
 
PREGATIRE PSIHOLOGICA PENTRU NASTERE
In prezent nasterea este o practica hipermedicalizata, ceea ce nu se potriveste nevoilor tuturor femeilor. Unele ar prefera doar o asistare a acestui eveniment pana la urma firesc. Fie ca opteaza pentru un rol inactiv, acceptand nasterea medicalizata, fie ca opteaza pentru rolul activ prin nasterea naturala, in sine, fiecare femeie trebuie pretuita in felul sau pentru acest dar si putere de a da viata.
Pregatirea psihologica te poate  ajuta sa alegi tipul de nastere care ti de potriveste, te ajuta sa indepartezi frica si tensiunea.
 
DEZVOLTARE PERSONALA PENTRU ADOLESCENTI
Stim cu totii ca adolescenta este o perioada vulnerabila, influentabila, o etapa a cautarilor si intrebarilor. Punctele cheie, nevralgice ale acestei perioade sunt: nevoia de afirmare si independenta, reticenta la reguli, gestionarea primelor relatii amoroase, (ne)comunicarea cu parintii, diferitele tentatii.
Programul de dezvoltare personala pentru adolescenti orienteaza pe drumul dezvoltarii emotionale,  sustine pretuirea si afirmarea de sine atat de importante in manifestarea propriei individualitati.
 
DEZVOLTARE PERSONALA PENTRU COPII
Dezvoltarea personala a copiilor se produce prin intelegerea de sine, descoperirea capacitatilor proprii, a barierelor afective si transformarea acestora in resurse ce pot fi folosite in diferite contexte de viata. Programul  permite invatarea unor noi comportamente si abilitati, contribuie la dezvoltarea creativitatii si originalitatii copiilor.
 
NICOLETA MANEA - consilier psihologic; psiholog militar
2009-2011 - Curs de formare in consiliere psihologica -Evaluarea si consilierea experientiala  a copilului, adultului, cuplului si familiei
2001-2005 - Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Bucuresti
2002-2005 - Cursuri de dezvoltare personala (60h) in orientarea Psihoterapie experientiala
2004 - Seminar de formare -  Educatie pentru Nastere - Lamaze
 
ATESTATE SI CERTIFICARI
2012 - Atestat - libera practica in specialitatea: Consiliere psihologica
2007- Atestat - libera practica in specialitatea: Psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale           
 
MEMBRU AL UNEI ASOCIATII PROFESIONALE
2007 - Membru in Colegiul  Psihologilor din  Romania.
 
PARTICIPARI LA SIMPOZIOANE SI CONFERINTE
2016 - Conferinta AFASES Brasov
Workshop - Tehnici cognitiv-comportamentale pentru copii anxiosi
Workshop- Parteneriatul psiholog-medic;
Workshop- Ordinea nasterii in abordarea psohoterapiei adleriene;
Workshop- Accesarea si prelucrarea unor experiente din "umbra" prin interventii psiho-corporale experientiale;
Workshop- Hiperactivitate si modelare la copiii din ciclul primar;
Workshop- Evolutia psihomorala deficitara. Interventii recuperatorii;
Workshop- Strategii de securitate nationala si strategii educationale. Prezent si viitor;
Workshop- Importanta exploatarii personalitatii in evaluarea psihogica pentru port arma.
2015 - Workshop - Optimizarea personala a parintilor in grupul experiential - strategii, metode si tehnici de lucru;
Workshop - Analiza comportamentala - aplicatii in psihologia militara romaneasca.
Workshop: "Asistenta psihologica a militarilor participanti la misiuni in teatrele de operatii"- Bucuresti
2014 - Conferinta: AFASES, Brasov;
          - Workshop: "Evaluarea si interventia in tulburarea de stres postraumatic"
2013 - Simpozion national de psihologie militara "PSIHOMIL X"
          - Simpozion national de psihologie miliatara "Info-Psiho 2013"
          - Conferinta: “Constelatii familiale”, Constanta
2012 - Simpozionul national de psihologie militara PSIHOMIL IX, Bucuresti
2010 - Simpozionul national de psihologie militara PSIHOMIL VII, Bucuresti
Sesiunea Anuala de Medicina si Psihologie Aeronautica, Bucuresti
2009 - Simpozion national de comunicari stiintifice - Familia intre traditional si    modernism
            Seminarul - Relatia dintre satisfactiaangajatilor si performanta in munca;
            Seminarul - Adu echilibru relatiei tale;
            Seminarul - Starea de maternitate – esenta a vietii noastre psihice;
2008 - Simpozionul national de psihologie militara PSIHOMIL V, Bucuresti.
 
APARITII MEDIA
Colaborari cu diversi parteneri media locali in dezbaterea temelor:
- Conversatii Lamaze
- Ghid de sanatate
 
PUBLICATII
Asistenta psihologica pentru familiile persoanelor decedate in accidente sau dezastre” –coautor –a XVI-a Sesiune Anuala de Medicina si Psihologie Aeronautica  – noiembrie 2010


Articole publicate pe DespreSuflet:

Agresivitate
     Forme ale violentei domestice
     Violenta domestica

Cursuri dezvoltare personala
     Dezvoltarea comunicarii si a capacitatii de relationare
     Dezvoltarea increderii in sine si a resurselor emotionale

Familie
     Imbunatatirea comunicarii in familie cu ajutorul dezvoltarii personale a copiilor

Nou-nascut
     Laptele matern si hrana emotionala asigura dezvoltarea sanatoasa a bebelusului


Curs valutar

23.01.2024

1 EUR 4.9767
1 USD 4.5780

Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2024 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo