Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

Cabinet Individual de Psihologie - Constantin Alina Gratielapsiholog-cabinet-psihologic-Cabinet Individual de Psihologie - Constantin Alina GratielaJudet: Calarasi
Localitate: Calarasi
Adresa: Str. Florilor, nr. 1, bloc H22, parter, apartament 23
Persoana contact: Psiholog Alina Gratiela Constantin
Telefon: 0724.293.590
Email: ctinag22@gmail.com
Website: http://www.psihoterapeutcalarasi.ro
 
► Psiholog Alina Grațiela Constantin apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 10593, cu drept de libera practica in:
- Psihologie clinica, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
- Psihoterapie adleriana, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
 
► Cabinet Individual de Psihologie Constantin Alina Grațiela este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania si este inscris in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 1CL3416.
 
► Fiecare persoana are ganduri sau comportamente pe care ar dori sa le schimbe, iar daca tu citesti aceste randuri, probabil esti una dintre ele. Orice om se confrunta pe parcursul vietii cu situatii dificile. Uneori ne dorim sa schimbam un anumit comportament al nostru insa nici macar nu intelegem motivul pentru care, intr-o anumita situatie, ne-am comportat intr-un anume fel. Ne dorim sa avem relatii interpersonale productive si care sa aduca satisfactii atat noua cat si celorlalte persoane cu care intram in contact. Cand acest lucru nu se intampla, cu toate ca am dori sa schimbam situatia, uneori nu suntem siguri de unde sa incepem.
 
► Aceasta este valoarea pe care o aduce psihoterapia: ne permite sa ne intelegem propriile comportamente si ganduri, ne da ocazia sa imbunatatim relatiile cu persoanele semnificative din viata noastra, ne elibereaza de dezamagirea, frustrarea si stresul provocate de situatia de a dori sa schimbi ceva in viata ta fara sa stii cum si ne permite, in ultima instanta, sa actionam in directia cresterii nivelului de satisfactie cu privire la propria viata.
 
► Parte din responsabilitatea psihoterapeutului consta in sprijinirea clientului in a recunoaste si a dezvolta resurse utile. Intr-un moment de criza, stilul vietii, care pana la un punct, a asigurat un grad acceptabil de adaptare, se dovedeste a fi inadecvat cerintelor situatiei. Uneori, oamenii isi spun „Nu stiu ce sa fac! Nu ma descurc in aceasta situatie!” Chiar si asa, oricine are unele resurse de curaj, intelect, sau alte capacitati neconstientizate sau neintelese si nevalorizate, mai ales intr-un moment de dezorientare.
 
► Psihoterapia pe care o practic este psihoterapia adleriana, intemeiata pe ideile si filosofia lui Alfred Adler, un psihiatru austriac care a lucrat indeaproape si cu Freud pentru o perioada (alaturi de CG Jung).
 
► Psihoterapia Adleriana:
  • terapie psihodinamica (ontogeneza - dezvoltarea stilului de viata)
  • terapie behaviorista („Increde-te numai in miscare!”)
  • terapie existentiala (scop ultim, loc in lume si in univers)
  • terapie cognitiva (convingeri de baza)
  • psihologie sociala in care individul este privit si inteles in context social.
► Psihoterapia adleriana este o psihoterapie a curajului si a interesului social, a empatiei, a respectului pentru ceilalti, pentru sine si pentru tot ceea ce ne inconjoara, o psihoterapie a miscarii, a utilului, a egalitatii si a holismului, o adevarata filozofie de viata ce ofera interesului social statutul de amprenta a sanatatii mintale, o psihoterapie ce te provoaca in a vedea din noi unghiuri, caci „Totul poate fi si altfel.”
Procesul psihoterapeutic adlerian presupune mai intai intelegerea unui fenomen sau a unei situatii si abia apoi angajarea pe drumul schimbarii. Pe tot parcursul psihoterapiei clientul este incurajat si sustinut de psihoterapeut. Clientul si psihoterapeutul sunt elemente de importanta egala in procesul terapeutic iar o psihoterapie eficienta nu poate avea loc fara colaborarea si angajamentul ambilor participanti.

Servicii psihologice

► Psihoterapie individuala
Poate fi utila celor care intampina dificultati in urmatoarele situatii: anxietate, atacuri de panica, fobii, dependente, timiditate, depresie, dificultati de comunicare, relationare, adaptare, dificultati in luarea deciziilor, experiente traumatice, managementul conflictului, a stresului la locul de munca, pierderea unei persoane dragi, divort, separare, doliu , stima de sine scazuta, devalorizare  tulburari ale somnului (insomnii, cosmaruri, somn agitat), tulburari obsesiv-compulsive, tulburari alimentare, etc.
 
► Psihoterapie de cuplu
Adesea cuplurile se confrunta cu dificultati de relationare. Unele motive pot fi legate de necunoasterea modului de a dezvolta relatia, asteptari nerealiste, lipsa respectului si a atitudinii pozitive. Iubirea si intimitatea sint sarcini pentru amindoi. Presupun egalitate, cooperare, respect si grija fata de celalalt. Este vorba de doua persoane fiecare cu o perceptie diferita despre sine, ceilalti, viata si cu o logica privata unica.
Psihoterapia de cuplu poate fi utila celor ce se confrunta cu certuri frecvente, disfunctii sexuale, gelozie, violenta verbala, fizica si sexuala, indecizie de a ramane in relatie, infidelitate, pregatire pentru casatorie, sarcina nedorita, etc.
 
► Consiliere de familie
Sunt implicati copiii, parintii si alti membri ai familiei, pentru ca atunci cand un membru al familiei are o problema, intreaga familie este afectata. Cand intreaga familie lucreaza pentru rezolvarea unei probleme isi insuseste o modalitate de a gasi solutii si de a rezolva probleme si in alte situatii conflictuale. De fapt, scopul oricarui tip de terapie vizeaza insusirea de catre client a unui mod de a gasi solutii eficiente in diverse situatii de viata. Consilierea poate raspunde parintelui la intrebari legate de ce anume are nevoie copilul si cum ii poate oferi. Altfel spus de intelegerea comportamentului copilului.
 
► Consiliere in problemele copilului si adolescentului
Copilul si adolescentul au aceleasi nevoi ca si adultul – sa se simta capabil, sa isi aduca contributia, sa conteze in ochii celorlalti si sa fie apreciati in ceea ce fac, sa aiba curajul de a face fata incercarilor zilnice. Exista insa situatii ce dau peste cap echilibrul relatiilor de familie sau dintr-o comunitate (scoala, gradinita, etc.). Pe drumul de raspuns in fata provocarilor vietii, copiii pot adopta comportamente precum:  anxietate, fobii, timiditate, enurezis, encoprezis, hiperactivitate, tulburari somatice cu cauza psihica, conduite agresive, violenta, nervozitate, minciuna, furt, fuga de acasa, conflicte in familie, dificultati de relationare, dependente - alcool, droguri, fumat, dificultati de invatare, esec scolar, absenteism, abandon, etc. De cele mai multe ori, in spatele comportamentului sta descurajarea.
Copilul/adolescentul descurajat poate reactiona pasiv si sa se retraga din fata propriei vieti, sau poate reactiona activ, fiind violent sau obraznic. Motivele sale sunt in stransa legatura cu logica sa privata, cu contextul social in care traieste si cu scopul sau inconstient.
 
► Parenting si indrumare, principii de crestere a copilului
Principiile de parenting au fost dezvoltate de catre Alfred Adler si Rudolf Dreikurs si promoveaza valori precum respectul reciproc, sentimentul de securitate, consecintele logice si naturale, fermitatea si blandetea, umorul, importanta si eficienta actiunii si a miscarii (in comparatie cu vorbirea), etc. Intre acestea, locul central este ocupat de incurajare. Rudolf Dreikurs spunea: „Copiii au nevoie de incurajare precum plantele au nevoie de apa.”
Micutii nostrii nu vin cu un manual de utilizare, insa au propriile nevoi ce trebuiesc satisfacute si care uneori nu tin cont de nevoile parintilor. Parintii tind sa ceara intelegere din partea copilului lor. In schimb, uneori copilul actioneaza ca un adevarat luptator de gherila. Lupta fara scrupule pentru atentie, pentru independenta, pentru obtinerea comoditatii, pentru incercarea limitelor in relatiile cu ceilalti si cu mediul sau. Alteori copilul ajunge sa-si oboseasca parintii cu atentia pe care le-o cere necontenit, iar in alte cazuri copilul ajunge sa-i puna pe ceilalti sa faca lucruri pentru el (rasfatandu-se si fiind rasfatat de catre ceilalti; precum si prin adoptarea unui comportament neputincios). Copilul deprinde logica prin intermediul careia va descifra lumea si relatiile cu semenii.  Parintii au propriile logici si trebuie sa se adapteze la randul lor familiei. 
Nici un copil nu este fara speranta, credea Adler
 
► Psihoterapie de grup, activitati organizate pentru grupuri de copii sau adulti
Grupul ofera posibilitatea contactului cu semeni de aceeasi varsta, intr-o atmosfera de cooperare, respect, egalitate, cu accent pe satisfacerea nevoilor de apartenenta si semnificatie. Poate fi vorba de grupuri de persoane care se confrunta cu aceeasi situatie de viata: mame, copii cu probleme de comportament, persoane institutionalizate, adictii.
In cadrul cabinetului sunt organizate periodic ateliere de lucru cu copiii sau cu adultii.
 
► Experienta profesionala:
2012 - prezent
Psihoterapeut in cadrul Cabinetului individual de psihologie Constantin Alina Gratiela
2011 - prezent
profesor consilier in cadrul Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationa la Calarasi
2006-2011
psiholog in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Calarasi
 
► Ultimile participari la cursuri, workshop-uri, formari:
16-17 iunie 2017 - "Supervizarea in psihoterapie",  formator Anthea Millar
15 - 16 iulie 2016 -,,Psihologia adleriana la locul de munca. Psihologia adleriana in familie”, formator Prof. Dr. Eva Dreikurs Ferguson
5-6 iunie 2016  -“Un cuplu: doua stiluri de viata Compararea stilurilor de viata in psihoterapia de cuplu“, formator Yvonne Schurer
 
► Mesaj catre tine:
Atunci cand experienta profesionala m-a adus in contact cu ideile lui Alfred Adler, situatiile din viata mea au inceput usor-usor sa capete o noua lumina. Intrucat am avut parte de o serie de experiente personale pentru care nu ma simteam pregatita, am trecut nu de putine ori prin trairi de frustrare, de neputinta, de descurajare, ajungand uneori chiar la resimtirea acestor stari in plan organic, la somatizari...(despre acestea iti voi povesti poate cu alta ocazie). Iar daca astazi sunt bine si abordez cu incredere si curaj (de cele mai multe ori) ceea ce apare in viata mea o datorez psihoterapiei adleriene si acestei filozofii de viata pe care o iubesc cu toata puterea, caci informatiile pe care le-am cunoscut l-am utilizat in viata mea, in relatia cu prietenii, cu familia, cu copiii mei, la munca, si nu in ultimul rand in relatia cu mine, ceea ce ma face sa cred in ele cu o tarie si mai mare. Am fost provocata sa ma descopar, sa explorez si sa constientizez sursele emotiilor dificile, sa incerc, sa gresesc si sa o iau de la capat, sa descoper oportunitati, sa cresc...iar lucrul acesta il fac in continuare si functioneaza! Daca toate acestea mi-au fost mie de folos, iti vor fi si tie de folos! Daca eu am putut, poti si tu!
Daca te-ai hotarat sa lucram impreuna, te astept sa faci o programare. Vom stabili impreuna o zi si o ora potrivite atat pentru tine, cat si pentru mine. In cazul in care nu raspund apelului, voi reveni cu un apel catre tine imediat ce sunt disponibila!


Curs valutar


Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2021 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo