Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

Cabinet individual de psihoterapie - Cristian Constantinescupsiholog-cabinet-psihologic-Cabinet individual de psihoterapie - Cristian ConstantinescuJudet: Bucuresti
Localitate: Bucuresti
Adresa: str. Dristorului nr. 91-95, bloc A, et. 2, ap. 205, sector 3
Persoana contact: Psiholog Cristian Constantinescu
Telefon: 0723.168.895
Email: cristi_constantinescu@yahoo.com
Website: http://www.cristianconstantinescu.blogspot.com
 
 
 
Psiholog Constantinescu Cristian apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 01530, cu drept de practica in:
- Psihoterapie analitica, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
- Psihologie clinica, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
 
Cabinet Individual de Psihologie Constantinescu Cristian este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, apare in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 10B0251.

Servicii psihologice

PSIHOTERAPIE ANALITICA SI SANDPLAY
- terapia copilului si a familiei acestuia: problemele de vorbire, neputinta de relationare cu ceilalti si pasivitate, anxietate, performante scolare scazute, agresivitate sau auto-agresivitate, deficitul de atentie si hiperactivitate, enurezis. In paralel cu sedintele acordate copilului, este necesara si o serie de sedinte cu parintii sau tutorii copilului.
- terapia adolescentului: anxietate sociala sau absorbtie in grup si pierderea identitatii, depresie insotita de ideatie suicidala, abuzul de substante psihoactive (alcool, droguri, etnobotanice), sexualitate dezordonata, cautarea unui partener, lipsa acuta a sensului existentei, pierderea sentimentului religios, consiliere vocationala (alegerea unei profesii).
- terapia persoanei adulte: psihosexologie, anxietate, depresie, excitatia maniacala, depresia si anxietatea adultului realizat social si economic, orientare sau reorientare profesionala, urgente spirituale, dezvoltarea personala in cazul crizei de la mijlocul vietii sau in cazul tranzitiei catre varsta a treia.
- terapie de cuplu
- psihoterapie de suport si insotire in cazul tulburarilor psihosomatice (tulburari cardiace sau hipertensiune, tulburari hormonale, probleme dermatologice, tulburari digestive sau de tranzit precum gastrita, ulcer, constipatii, colon iritabil), in cazul bolilor rebele la tratament, sau fara tratament alopat cunoscut (cancer, distrofie musculara, probleme ale articulatiilor si oaselor).
- terapie pentru grupuri de copii din comunitati vulnerabile social si economic, copii care nu pot beneficia de psihoterapie individuala traditionala.

Formare 
In anul 1998 am absolvit Facultatea de Filosofie.
Am fost atras de cercetarile psihologului elvetian Carl Gustav Jung care probeaza existenta unor factori psihici autonomi, care scapa influentei complexului eului si care a observat paternuri de functionare sufleteasca general umane, arhetipale, pe care le-a numit inconstient colectiv. Pentru Jung, cel mai important dintre arhetipuri, Sinele, se prezinta ca un instinct al totalitatii personalitatii, prezent ca posibilitate in psihismul inconstient al fiecarei fiinte umane si asteptand sa se actualizeze sub forma ghidului pentru dezvoltarea unei personalitati umane complet realizate, centrate.

In 2002 m-am format teoretic in psihoterapie analitica in cadrul unui program masteral universitar din Bucuresti, iar in 2004 am continuat doi ani cu formarea in psihoterapie Gestalt in care am invatat sa imi folosesc corpul, emotiile si gandurile pentru a stabili un contact armonios, o relatie cu celalalt.

In 2009 am inceput formarea internationala in terapie sandplay. In ianuarie 2010 am inceput procesul personal care continua si in prezent cu un terapeut italian, care este terapeut sandplay si analist jungian, iar formarea si supervizarea cu terapeuti sandplay formatori din mai multe societati formatoare, SUA, Elvetia, Italia, Anglia precum si membri ISST din societatile asiatice chineza, japoneza, taiwaneza. Beneficiul acestor formari internationale a fost expunerea la experiente diverse care adancesc spatiul de reflectie legat de ceea ce sandplay reprezinta cu adevarat.
 
In 2011 am inceput formarea internationala IAAP pe care am absolvit-o in 2019 cand am devenit analist jungian.
 
In aceste formari am invatat sa folosesc dansul si pictura ca mijloc de imaginatie activa ca parte a procesului meu de dezvoltare personala si ca parte a muncii terapeutice de intelegere si de lucru cu pacientii mei.
 
Competente:
Sunt membru al Colegiului Psihologilor din Romania, Filiala Bucuresti. Sunt psihoterapeut de orientare analitica si psiholog clinician sub supervizare.
 
In 2021, am fondat impreuna cu colegii mei Societatea Romana de Analiza Jungiana - SRAJ, societate care in 2023 a fost certificata de Colegiul Psihologilor din Romania sa organizeze un program de formare de baza in psihoterapie analitica.
 
Pe plan international, din 2019 sunt analist jungian, membru al Asociaţiei Internaţionale de Psihoterapie Analitica - IAAP si candidat al Societaţii Internaţionale de Terapie Sandplay - ISST.
 
Practic terapie verbala, dar folosesc si materiale produse de sufletul pacientului, in special vise, dar si desene, sau figurine modelate in lut, povestiri sau poeme. Practic de asemenea terapie sandplay, avand in cabinet doua cutii cu nisip si o colecţie de figurine care stimuleaza imaginaţia pacienţilor. Folosesc si miscarea corporala, tehnici de meditatie si relaxare, precum si tehnica imaginatiei active asa cum a fost definita de Carl Gustav Jung.


Articole publicate pe DespreSuflet:

Psihoterapii dinamice
     Ce este metoda Sandplay?


Curs valutar

23.01.2024

1 EUR 4.9767
1 USD 4.5780

Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2024 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo