Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

Cabinet individual de psihoterapie - Cristian Constantinescupsiholog-cabinet-psihologic-Cabinet individual de psihoterapie - Cristian ConstantinescuJudet: Bucuresti
Localitate: Bucuresti
Adresa: str. Dristorului nr.91-95, bl. E, ap.139, sector 3
Persoana contact: Psiholog Cristian Constantinescu
Telefon: 0723.168.895
Email: cristi_constantinescu@yahoo.com
Website: http://www.cristianconstantinescu.blogspot.com
 
 
 
Psiholog Constantinescu Cristian apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 01530, cu atestare in:
- Psihoterapie analitica, prin Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
 
Cabinet Individual de Psihologie Constantinescu Cristian este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, apare in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 10B0251.

Servicii psihologice

PSIHOTERAPIE ANALITICA SI SANDPLAY
- terapia copilului si a familiei acestuia: problemele de vorbire, neputinta de relationare cu ceilalti si pasivitate, anxietate, performante scolare scazute, agresivitate sau auto-agresivitate, deficitul de atentie si hiperactivitate, enurezis. In paralel cu sedintele acordate copilului, este necesara si o serie de sedinte cu parintii sau tutorii copilului.
- terapia adolescentului: anxietate sociala sau absorbtie in grup si pierderea identitatii, depresie insotita de ideatie suicidala, abuzul de substante psihoactive (alcool, droguri, etnobotanice), sexualitate dezordonata, cautarea unui partener, lipsa acuta a sensului existentei, pierderea sentimentului religios, consiliere vocationala (alegerea unei profesii).
- terapia persoanei adulte: psihosexologie, anxietate, depresie, excitatia maniacala, depresia si anxietatea adultului realizat social si economic, orientare sau reorientare profesionala, urgente spirituale, dezvoltarea personala in cazul crizei de la mijlocul vietii sau in cazul tranzitiei catre varsta a treia.
- terapie de cuplu
- psihoterapie de suport si insotire in cazul tulburarilor psihosomatice (tulburari cardiace sau hipertensiune, tulburari hormonale, probleme dermatologice, tulburari digestive sau de tranzit precum gastrita, ulcer, constipatii, colon iritabil), in cazul bolilor rebele la tratament, sau fara tratament alopat cunoscut (cancer, distrofie musculara, probleme ale articulatiilor si oaselor).
- terapie pentru grupuri de copii din comunitati vulnerabile social si economic, copii care nu pot beneficia de psihoterapie individuala traditionala.
 
Competente:
Sunt membru al Colegiului Psihologilor din Romania, Filiala Bucuresti. Sunt psihoterapeut de orientare analitica sub supervizare. Practic de asemenea terapie sandplay si sandwork expresiv sub supervizare.

Sunt candidat al organismelor internationale de acreditare pe domeniile mele de competenta, si anume psihoterapie analitica, sandplay si sandwork expresiv.

Practic terapie verbala, dar folosesc si materiale produse de sufletul pacientului, in special vise, dar si desene, sau figurine modelate in lut, povestiri sau poeme. Practic de asemenea terapie sandplay, avand in cabinet doua cutii cu nisip si o colectie impresionanta de figurine care stimuleaza imaginatia pacientilor.

Formare 
In anul 1998 am absolvit Facultatea de Filosofie.
Am fost atras de cercetarile psihologului elvetian Carl Gustav Jung care probeaza existenta unor factori psihici autonomi, care scapa influentei complexului eului si care a observat paternuri de functionare sufleteasca general umane, arhetipale, pe care le-a numit inconstient colectiv. Pentru Jung, cel mai important dintre arhetipuri, Sinele, se prezinta ca un instinct al totalitatii personalitatii, prezent ca posibilitate in psihismul inconstient al fiecarei fiinte umane si asteptand sa se actualizeze sub forma ghidului pentru dezvoltarea unei personalitati umane complet realizate, centrate.

In 2002 m-am format teoretic in psihoterapie analitica in cadrul unui program masteral universitar din Bucuresti, iar in 2004 am continuat doi ani cu formarea in psihoterapie Gestalt in care am invatat sa imi folosesc corpul, emotiile si gandurile pentru a stabili un contact armonios, o relatie cu celalalt.

In 2009 am inceput formarea internationala in terapie sandplay. In ianuarie 2010 am inceput procesul personal care continua si in prezent cu un terapeut italian, care este terapeut sandplay si analist jungian, iar formarea si supervizarea cu terapeuti sandplay formatori din mai multe societati formatoare, SUA, Elvetia, Italia, Anglia precum si membri ISST din societatile asiatice chineza, japoneza, taiwaneza. Beneficiul acestor formari internationale a fost expunerea la experiente diverse care adancesc spatiul de reflectie legat de ceea ce sandplay reprezinta cu adevarat.
 
In aceste formari am invatat sa folosesc dansul si pictura ca mijloc de imaginatie activa ca parte a procesului meu de dezvoltare personala si ca parte a muncii terapeutice de intelegere si de lucru cu pacientii mei.


Articole publicate pe DespreSuflet:

Psihoterapii dinamice
     Ce este metoda Sandplay?


Curs valutar


Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2022 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo