Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

Cabinet Individual de Psihologie Ticu Florina



psiholog-cabinet-psihologic-Cabinet Individual de Psihologie Ticu FlorinaJudet: Bucuresti
Localitate: Bucuresti
Zona / cartier: 13 Septembrie / Panduri
Adresa: str. Mihail Cioranu, nr. 4, bloc 68, apartament 2
Persoana contact: Psiholog Florina Ticu
Telefon: 0721.223.029
Email: florinaticu2020@gmail.com
Website: http://www.cabinet-psiholog-bucuresti.ro
 
Psiholog Florina Ticu apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 18607, cu drept de libera practica in:
Psihoterapie integrativa, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
 
Cabinet Individual de Psihologie Ticu Florina este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania si este inscris in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 10B6381.
 
Drumul meu spre psihoterapie a inceput cu Facultatea de Filosofie, pe care am urmat-o din nevoia si din curiozitatea de a-mi raspunde la intrebari, intrebari despre oameni, despre viata, despre lume, despre fericire si suferinta, despre iubire si ura. Am invatat despre natura umana si astfel mi-am raspuns la multe intrebari. Am aflat ca oamenii pot distruge „cu mintea corola de minuni a lumii”.  Despre caile prin care oamenii se pot bucura de corola de minuni a lumii, am aflat insa de la urmasul filosofiei, psihologia.
 
La Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa am studiat psihicul uman si am aflat caile prin care oamenii se pot elibera de durerile cele mai profunde, cum pot ajunge sa traiasca in armonie cu ei insasi si cu cei din jur, cum pot creste si da sens vietii lor, pe scurt, cum pot oamenii sa isi faca viata mai frumoasa si sa fie mai fericiti.Apoi, am studiat Psihologia Clinica si Consilierea Vocationala. Ulterior, practica si experienta mi-au aratat ca arta psihoterapiei consta in relatia terapeutica  si ca succesul terapiei depinde de surprinderea unicitatii clientului. Iar pentru a putea surprinde si oglindi aceasta unicitate, psihoterapeutul are nevoie de o dezvoltare personala si profesionala profunda si continua. Am ales astfel, sa urmez o a doua formare, in Psihoterapie Psihanalitica (a carei viziune o consider cea mai profunda si cea mai completa), in cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Psihanalitica/Fundatia Romano-Olandeza pentru Psihoterapie Psihanalitica.
 
Cred ca psihoterapia este o forma de arta, este “arta de a nu il lasa singur pe semenul tau in fata neputintei sale”. Este arta de a crea o relatie in care persoana sa simta siguranta de a-si accesa si intelege suferinta si libertatea de a merge mai departe,  puterea de a accepta lucrurile care nu pot fi schimbate si forta de a-si asuma lucrurile care sunt in controlul ei. Cred ca psihoterapia este arta de a impaca diferitele voci din interiorul persoanei si de a se elibera de cele care nu ii apartin. Psihoterapia este arta de a colora o imagine alb-negru, in nuate cu sens, arta de a te bucura de corola de minuni a lumii. Insa psihoterapia nu este arta psihoterapeutului. Psihoterapia este arta atata timp cat lucrarea apartine atat psihoterapeutului cat si clientului.
 
Psihoterapia este poate printre cele mai importante si mai dificile eforturi pe care le poate face o persoana in timpul vietii sale. Este un efort care, dus pana la capat, aduce mai multa fericire, mai multa bucurie, mai mult entuziasm, mai multa liniste, mai multa iubire, mai mult sens, pe scurt, o viata mai frumoasa. Psihoterapia nu este ca relatie medic-pacient in care pacientul isi descrie simptomele iar medicul ii prescrie tratamentul. De asemenea, psihoterapia nu inseamna oferirea de sfaturi sau solutii in rezolvarea problemelor, desi aceste activitati sunt cu siguranta o mica parte a procesului.
 
Psihoterapia este o relatie intre doua persoane, scopul fiind intelegerea, constientizarea si rezolvarea mai mare a problemelor emotionale si interpersonale ale clientului. In psihoterapie exista o reciprocitate,  unica printre celelalte tipuri de relatii. Clientul este istoricul vietii sale, iar psihologul este expertul in dezvoltare umana, psihopatologie si relatii interpersonale. Impreuna formeaza o alianta care face posibila intelegerea si vindecarea. In psihoterapie, clientul este incurajat sa vorbeasca liber si necenzurat. Conventiile sociale sunt lasate la usa. Psihologul aude semnificatiile profunde si fragmentele de emotii de mult timp ingropate. Psihologul asculta intr-un mod sustinator, fara sa judece si creeaza o atmosfera de incredere in care clientul sa poate face fata pierderii, dezamagirii si durerii, pentru a rezolva si a detoxifica ceea ce este posibil si a invata sa traiasca cu restul.
 
Psihoterapia este un proces care necesita timp, angajament, rabdare si implicare. Nu este o interventie chirurgicala in care problema este extirpata. Mai degraba, este o relatie in care comunicarea permite o desfasurare treptata a sinelui, o deschidere spre emotiile indelung reprimate si o eliberare de suferinta. Intensitatea terapiei este un factor foarte important. Frecventa standard este o data pe saptamana, dar de multe ori este insuficienta pentru rezolvarea dificultatilor psihologice de lunga durata. In acest caz, se recomanda o frecventa de doua-trei ori pe saptamana. Ca in orice efort, cu cat angajamentul este mai mare, cu atat rezultatele sunt mai mari. Prin schimbul verbal continuu, psihologul si clientul impletesc impreuna o relatie de intelegere profunda care permite clientului sa dezvolte o apreciere realista a sinelui, o intelegere a locului sau in cadrul familiei de origine si in marea schema a vietii, renuntand la amagiri si iluzii care il amortesc, care il fac  pasiv si conformist si ii intuneca simturile de curiozitate si minune. Pentru a incepe calatoria psihoterapiei este nevoie de mult curaj si de disponibilitatea de a face fata durerii si adevarurilor vietii. Psihoterapia este cu adevarat un act de curaj.
 
Psihoterapia este si un proces de dezvoltare personala. Psihoterapia inseamna mult mai mult decat calmarea suferintei, atenuarea simptomelor sau ameliorarea stresului emotional. Procesul este creativ si eliberator, aducand un sentiment de imbogatire interioara, de implinire si de descoperire a noi sensuri.  Pe fondul tensiunilor si a eforturilor vietii, a presiunilor repetate dinspre profesie si familie, parti din noi insine pot fi ingropate, ramanand neexprimate. Unii oameni experimenteaza acest lucru ca pe un sentiment vag de nemultumire, un sentiment ca ceva nedefinit le lipseste; altii pot simti ca nu isi indeplinesc potentialul sau ca isi traiesc viata pe jumatate. Psihoterapia este un spatiu in care se pot explora intrebarile fundamentale despre sine si despre viata, este un loc in care sinele nostru uitat sau neglijat poate avea o voce si poate prinde viata, adaugand vietii noi dimensiuni. Acest proces este dinamic, provocator si insufletitor. In spatiul psihoterapeutic, confidential si sigur, in care oamenii pot exprima orice le trece prin minte, acestia isi descopera partile inconstiente si mecanismele, uneori dezadaptative, care le influenteaza gandirea, emotiile, deciziile si relatiile. 
 
Persoanele carora le ofer servicii de psihoterapie integrativa, psihoterapie psihanalitica si consiliere sunt: adulti, preadolescenti si adolescenti, parinti, cupluri, familii.

Psihoterapie ONLINE recomand persoanelor care nu locuiesc in Bucuresti, persoanelor care locuiesc in strainatate sau sunt plecate pentru o perioada de timp in afara tarii, parintilor aflati in concediu de maternitate/paternitate care nu au cu cine lasa copilul, persoanelor care din cauza problemelor de sanatate nu se pot deplasa la cabinet. Persoanelor care nu se gasesc in niciuna dintre aceste situatii, le recomand psihoterapia in cabinet intrucat aceasta contribuie la consolidarea relatiei terapeutice. Totodata, efortul deplasarii la cabinet reprezinta minimum de implicare si participare din partea clientului la succesul terapiei.

Servicii psihologice

PSIHOTERAPIE SI CONSILIERE PSIHOLOGICA
 
Exemple de probleme pentru care oamenii au nevoie de psihoterapie:
Experiente traumatice trecute sau recente;
Stres post traumatic;
Abuz fizic, sexual, emotional in trecut si/sau in prezent;
Bullying la serviciu sau la scoala;
Anxietate, atacuri de panica;
Insomnii, cosmaruri;
Depresie, distimie;
Frica, fobii, Idei obsesive,
Autoagresiune,
Dependente,
Abuz de substante,
Probleme alimentare;
Probleme psihosomatice;
Infertilitate;
Efectele durerii fizice si ale bolilor;
Doliu, pierdere, divort;
Dificultati de identitate sexuala, de gen, de rol;
Relatii problematice, dureroase sau nesatisfacatoare;
Conflict si stres in familie sau la locul de munca;
Pierderea locului de munca/somaj;
Schimbari majore de viata, precum casatorie, sarcina, plecarea copiilor de acasa, pensionare, schimbarea locuintei, emigrare;
Stima de sine scazuta, timiditate;
Dificultati sociale;
Anxietate de performanta, epuizare;
Blocaje in creativitate, munca, studiu;
Pierderea sensului sau a directiei in viata;
Dificultati de gestionare a sentimentelor;
Sentimentele de epuizare emotionala si pierderea interesului;
Dificultati in a simti, a exprima sau a gestiona emotiile;
Sentimente de goliciune sau singuratate;
Lipsa de motivatie, de sens;
Indoieli privind vocatia/alegerea profesiei;
Nevoia de dezvoltare, evolutie, de autocunoastere si implinire a potentialului etc.
 
Inceputul terapiei
In primele doua-trei sedinte, voi incerca sa te cunosc cat mai bine, sa surprind povestea vietii tale si contextul actual, sa aflu dificultatile tale emotionale, nevoile, dorintele, urgentele. Aceste prime sedinte pot fi o experienta benefica in sine. Daca decidem sa continuam impreuna,  vom vorbi pe larg despre tot ceea ce presupune un proces psihoterapeutic, despre forma si modul in care vom lucra impreuna, despre frecventa sedintelor. Dincolo de metode si tehnici, terapia va privi la nevoile tale urgente, dorintele tale prezente, la ritmul si posibilitatile tale de accesare a potentialului interior. In functie de toate acestea, vom putea inainta spre o analiza personala profunda.
 
Durata terapiei si durata sedintei
Psihoterapia poate varia in functie de frecventa sedintelor si durata terapiei. Ambele depind de circumstantele individuale. Nu exista o psihoterapie standard, este intotdeauna adaptata la nevoile specifice ale fiecarei persoane. Psihoterapia poate fi scurta cu un accent specific, sau pe o perioada lunga de timp, adica atat cat este nevoie. Sedintele dureaza 50 de minute.
 
Frecventa
Frecventa minima este de o sedinta pe saptamana. Pentru unele persoane este suficient. Daca a existat o mare lupta cu suferinta, frecventa recomandata poate fi de doua sau chiar trei sedinte pe saptamana. De asemenea, persoanelor care isi doresc o analiza personala profunda, li se recomanda doua sedinte pe saptamana. A avea mai mult timp inseamna o crestere a increderii in procesul psihoterapeutic, o alianta terapeutica mai puternica si o mai buna intelegere a partilor inconstiente.
 
Programul
In functie de disponibilitate, vom putea programa sedintele dimineata, dupa-amiaza sau seara, in timpul saptamanii, de luni pana joi. Odata inceputa terapia, va fi nevoie sa fixam, pe cat posibil, aceleasi zile/ore din saptamana.
Pentru a afla mai multe despre viziunea mea terapeutica, resursele si convingerile mele ca psiholog, poti intra pe site-ul meu de psihologie cabinet-psiholog-bucuresti.ro. L-am creat pentru ca am convingerea ca locul in care ajungi, depinde si de locul din care pleci. Iar daca vrei sa pleci in calatoria psihoterapiei, o calatorie importanta, dificila si provocatoare, ai nevoie de un ghid cu care sa simti ca rezonezi. Pe masura ce vei citi, vei sti daca vrei sa imi dai acces, la randul tau, la lumea ta interioara.


Curs valutar

23.01.2024

1 EUR 4.9767
1 USD 4.5780

Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2024 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo