Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

Cabinet Individual de Psihologie - Radulescu Adina Nicoletapsiholog-cabinet-psihologic-Cabinet Individual de Psihologie - Radulescu Adina NicoletaJudet: Bucuresti
Localitate: Bucuresti
Zona / cartier: Dristor
Adresa: Bd. Camil Ressu, nr. 34, sector 3
Persoana contact: Psiholog Adina Radulescu
Telefon: 0722.230.322
Email: adina.radulescu@yahoo.com
 
►Psiholog Adina Radulescu figureaza in Registrul Unic al Psihologilor – partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 14740, cu drept de libera practica in:
Psihoterapii scurte colaborative, orientate pe resurse si solutii, nivel psiholog specialist, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
 
Cabinet Individual de Psihologie Radulescu Adina Nicoleta este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania si este inscris in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 10B4654.

Servicii psihologice

***PSIHOTERAPIE ONLINE PRIN INTERMEDIUL SKYPE, FACEBOOK MESSENGER SI WHATSAPP, CU PROGRAMARE TELEFONICA!***
 
► Psihoterapie individuala
Prin specificul lor, psihoterapiile scurte au avantajul de a obtine rezultate masurabile, mai degraba mai devreme decat mai tarziu in terapie, venind cu interventii pe cat de eficiente, pe atat de paradoxale, cu  incidenta crescuta pe situatii de criza, stimuland reconectarea clientului cu propriile resurse interne, pentru ca ulterior, tot el sa fie cel care sa-si gaseasca calea de rezolvare a problemelor personale. Este o terapie care nu presupune ca obtine rezultate, ci masoara rezultatele obtinute, cerand feed-back clientului la fiecare sedinta, pentru ca psihologul sa se asigure ca vine in intampinarea nevoilor sale, nu dupa cum presupune ca i-ar fi acestuia potrivit, ci respectand faptul ca expertul in viata proprie este tot clientul. Este o terapie care reda oamenilor increderea in forta proprie si-i sustine, prin tehnicile si metodele de lucru folosite, pentru a-si gasi centrul si a-si dezvolta propriul terapeut intern. Prin atitudinea de acceptare si iubire neconditionata manifestata de psiholog, oamenii invata un mod nou de relationare pe care-l pot manifesta apoi in toate relatiile cu cei din jur, pentru a-si mentine starea de bine, echilibrul sufletesc, buna dispozitie si siguranta de sine.
Latura profund umana a terapiei este aceea ca este o intalnire semnificativa, prin faptul ca in spatele unui client care vine cu o problema, se afla un om care simte ca nu mai poate si ca nu mai vrea sa treaca prin toate dificultatile de unul singur. Terapia ofera acest impreuna, un spatiu relational in care oamenii sa fie acceptati si sprijiniti pentru a se simti emotional in siguranta si a-si putea deschide sufletul. 
 
► Terapii de identificare si vindecare a traumelor psihice
 
►EMDR – Terapia de desensibilizare si reprocesare a traumelor psihice cu ajutorul miscarilor oculare
Psihoterapia nu este doar despre a invata cum sa facem fata problemelor cu care ne confruntam, ci chiar despre rezolvarea lor. Singura modalitate de rezolvare este de a merge la cauza care a declansat initial problemele psihice – si anume la a identifica traumele, a procesa continutul traumatic prin diferite metode, pentru a se obtine ulterior vindecarea sufleteasca. Fie ca este vorba de traume fizice (accidente cu afectari fizice si psihice, interventii chirurgicale complicate, boli grave sau cronice) sau de traume psihice provenite predominant in urma pierderii unor persoane dragi (prin deces, abandon, divort sau despartire/separare) dar si ca rezultat al unor abuzuri fizice (insotite sau nu si de abuz sexual), verbale sau emotionale, suferite in perioada copilariei mici sau adolescentei – procesul terapeutic de procesare si vindecare a traumelor poate fi unul de lunga durata. Dar oamenii care au fost in suferinta mult prea mult timp vor rezultate AZI, vor solutii magice, pentru ca isi pierd speranta si nu mai au rabdare. In intampinarea acestor nevoi vine terapia EMDR care ajuta la procesarea mult mai rapida a continuturilor traumatice prin axare pe stimularea si reprocesarea amintirilor traumatice cu ajutorul miscarilor oculare bilaterale efectuate de terapeut. Ceea ce ar fi luat in mod normal 6 luni de psihoterapie clasica se poate concentra in 2-3 sedinte de EMDR. Nu este o solutie magica, doar una axata pe puterea creierului uman de a reprocesa continuturile traumatice si a descarca emotii intense stocate de-a lungul multor ani in zona „creierului emotional”, urmand ca prin miscarile oculare neocortexul sa vina cu o resemnificare a evenimentelor traumatice si sa reinstaleze cognitii pozitive cu privire la identitatea din prezent a clientului. 
 
►EMDR pentru copii
Fiind una nu doar dintre cele mai eficiente dar si dintre cele mai sigure metode de tratare a traumelor, sigure in sensul de riscuri zero de stari psihice de discomfort post-terapie, terapia EMDR este indicata si in tratarea traumelor sau disfunctiilor copiilor de toate  varstele (plans fara oprire, probleme alimentare, somn agitat, cosmaruri, agresivitate, anxietate de separare, soc posttraumatic, accidente de masina, spitalizare la varsta mica, etc). Magia terapiei EMDR este aceea ca este extrem de eficienta si in absenta cuvintelor care sa descrie suferinta traita de copii. Emotiile si manifestarile fizice substituie cuvintele la copii. In acest caz, unul dintre parintii copilului va deveni co-terapeut si va fi prezent pe durata sedintelor EMDR.
 
►Terapia prin regresie
Aspecte si probleme care par ca nu si-au gasit rezolvarea cu nici un tip de terapie sau terapeut, asociate de multe ori si cu probleme de sanatate pentru care medicina s-a dovedit partial neputincioasa sau insuficienta fac obiectul terapiei prin regresie. Astfel, regresăm clientul la momentul care a CAUZAT declansarea problemelor de ordin fizic si psihic din prezent. Terapia prin regresie NU este hipnoza, deși se induce clientului o transă sau o stare de lucru. Clientul ramane pe deplin constient pe durata ghidarii sale regresive, de exemplu la momentul copilariei mici, unde poate accesa continuturi subconstiente si amintiri traumatice ramase neprocesate. Retrairea traumei, procesarea emotiilor traumatice, înțelegerea celor intamplate si resemnificarea intregii experiente duce la catharsis si vindecare emotionala. Vindecarea si integrarea copilului interior schimba ulterior complet viata clientului adult si duce treptat la disparitia simptomelor cu care se prezentase initial la terapie. Terapia prin regresie este acreditata la nivel international (a se vedea rubrica Formari profesionale).
 
► Psihoterapie de cuplu si familie
Eficienta terapiilor scurte combinata cu beneficiile terapiei sistemice de familie si cuplu ajuta la reconectarea sufleteasca si emotionala a membrilor unei familii si respectiv a partenerilor de cuplu, pentru a-si gasi astfel impreuna forta necesara de a-si rezolva dificultatile aparute, prin asumarea individuala a responsabilitatii pentru starea de fapt a lucrurilor si prin efortul depus pentru a face ceva diferit, spre beneficiul tuturor. Apelarea la timp la terapia de cuplu si/sau familie este un demers curajos care poate salva relatii si familii de la destramare.
 
► Consiliere si orientare in cariera
Prin testarea profilului de personalitate si a tipului de interese manifestate in prezent, precum si prin sedinte de consiliere psihologica, persoanele aflate intr-o etapa de schimbari profesionale, de tranzitie intre doua locuri de munca, de (re)lansare in cariera sau dornice de a-si reevalua optiunile de cariera pot beneficia de asistenta necesara pentru a se asigura ca noua alegere este in acord nu doar cu calitatile si motivatia personala, ci si cu tipul de statut profesional (bugetar, angajat in firme multinationale, liber intreprinzator, etc.) compatibil cu individualitatea fiecaruia.
 
► Terapie de suport pentru persoanele indoliate sau care asista o persoana muribunda
Absolvirea unui doctorat pe antropologia mortii mi-a completat formarea de psiholog cu o intelegere profunda a fenomenului mortii si a trairilor abisale prin care trec cei care-si pierd o persoana draga, precum si a dificultatilor emotionale experimentate la vegherea unei persoane muribunde. Insotirea unei persoane indoliate pe parcursul trairii sanatoase a doliului este un demers de eliminare a oricaror aspecte emotionale care pot duce fie la negarea, blocarea sau prelungirea excesiva a doliului prin elemente de vinovatie, tulburari de atasament, comportamente auto-distructive, etc.
 
♦ Competenta specifica – psihoterapie in limba engleza
Datorita faptului ca sunt si conferențiar universitar in mediul academic, in cadrul catedrei de limba engleza, pot oferi servicii de psihoterapie in limba engleza persoanelor de alte nationalitati care sunt vorbitoare de limba engleza. Ofer atat psihoterapie individuala in limba engleza, cat si psihoterapie de cuplu (cuplu mixt: partener roman – partener de alta nationalitate).
 
♦ Profilul profesional
Absolventa a Facultatii de Litere, specializarea Romana-Engleza
Masterat in Antropologie si Folclor Romanesc
Doctorat in Antropologie si Folclor Romanesc
Absolventa a Facultatii de Psihologie, specializarea Psihologie
Masterat in Psihodiagnoza Cognitiva si Consiliere Psihologica
 
♦ Formari profesionale:
  Psihoterapii scurte colaborative, orientate pe resurse si solutii (formatori Bogdan Ion, Diana Vasile, Andreea Ion)
  Terapie sistemica: cuplu, copil, familie (psihoterapeut formator Cristian Petrescu)
  Cursuri de psihodiagnoza si psihologie clinica (2 ani, pe durata masteratului), cu psihiatrul Aurel Romila.
  Terapeut EMDR, nivel 1, acreditat de EMDR Europe (din 2017). Terapia EMDR presupune desensibilizarea si reprocesarea traumelor emoționale prin mișcări oculare.
  Terapeut prin regresie, Nivelul de certificare internationala, acordat de Earth Association for Regression Therapy
 
♦ Workshop-uri de formare:
   Tratarea tulburarilor disociative si a tulburarii borderline prin EMDR. (sept, 2019)     
   Traumele psihice – recunoastere si vindecare (psihoterapeut formator Diana Vasile)
   Traumele de relatie (psihoterapeut formator Diana Vasile)
   Atacurile de panica, prieteni sau dusmani (psihoterapeut formator Steliana Rizeanu)
 
♦ Participari recente la conferinte:
   Participare la Conferinta internationala a Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) cu tema Trauma complexa si tulburarile disociative (2-3 oct, 2019)    
   Participare la workshop-ul de formare profesionala cu tema Tratarea tulburarilor disociative si a tulburarii borderline prin EMDR. (sept, 2019)     
   Co-prezentator al workshop-ului intitulat The Thin Line between Normality and Psychopathology, susținut în cadrul conferinței internaționale cu tema Regression Therapy Applied in Psychopathology, organizată de Earth Association for Regression Therapy, în 30 iunie-6 iulie 2018.
   Participare la Earth 6th World Congress for Regression Therapy, cu tema Unlocking Creativity, Goa, India, 11-17 septembrie, 2017.


Curs valutar

23.01.2024

1 EUR 4.9767
1 USD 4.5780

Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2024 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo