Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

Cabinet Individual de Psihologie - Margarit Madalinapsiholog-cabinet-psihologic-Cabinet Individual de Psihologie - Margarit MadalinaJudet: Bucuresti
Localitate: Bucuresti
Zona / cartier: 13 Septembrie
Adresa: str. Mihail Cioranu, nr. 4, bloc 68, scara 1, apartament 02
Persoana contact: Psiholog Madalina Margarit
Telefon: 0749.111.398
Email: madalina.margarit@gmail.com
Website: http://www.madalinamargaritpsihoterapeut.com
 
Psiholog Mădălina Mărgărit apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 07584, cu drept de libera practica in:
Psihologie clinica, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
Psihoterapie psihanalitica, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
 
Cabinet Individual de Psihologie Mărgărit Mădălina este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania si este inscris in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 10B9201.
 
Dincolo de o reala dorinta de a ajuta, am o curiozitate despre oameni, despre cum functioneaza si ce ii face sa mearga inainte.
Psihologia nu m-a invatat tipare si nici cum sa manipulez oamenii. M-a invatat insa ca suntem toti diferiti si ca pentru a cunoaste fiecare om este nevoie de timp, atentie, interes real si curiozitate.

Servicii psihologice

Psihoterapia psihodinamica este o metoda ce tinteste schimbari profunde ale persoanei ca intreg. Din acest motiv este un proces ce poate fi indelungat in functie de scopul individual al fiecarei persoane ce vine in terapie. Mintea umana este inteleasa din componentele ei atat constiente cat si inconstiente. Ca si terapeut focusez atentia catre relatiile din trecut cat si cele prezente si nu in ultimul rand relatia intre mine si clientul din cabinet, fiecare dintre acestea pot contine elemente ce formeaza tipare de gandire si comportament ce sunt relevate pentru o intelegere profunda.
 
Terapia si modul in care eu o gandesc isi doreste o imbunatatire semnificativa a starii generale de bine, o mai mare rezistenta la frustrare si o capacitate mai eficace de gestionare a evenimentelor de viata cotidiene sau semnificative. Dincolo de aceste considerente generale insa, fiecare om vine cu o cerinta mai mult sau mai putin specifica in terapie, scopul va fi in primul rand ajutorul in directia ceruta de client.
 
Uneori, cererile pentru terapie vin din cauza unei depresii. Depresia se manifesta pe fondul unei pierderi, pierderea poate sa tina de lumea externa – un job, un deces, o sarcina pierduta sau de lumea interna - un divort, o ruptura a unei relatii  prin care pierderea este a unui plan, a unei vieti gandite cu cealalta persoana. Aceste pierderi sunt resimtite ca un doliu intern pentru ceva ce ar fi trebuit sa fie (planificate) insa nu mai sunt, si odata cu ele se pierde si o parte a sinelui. Aceste pierderi sunt resimtite intern printr-o stare de gol, tristete, lipsa a interesului, lipsa de speranta, lipsa de energie, insomnia, o lipsa de sens si coerenta a propriei vieti. Depresia incarca printr-o blamare univoca de sine si o golire de tot ce ar putea aduce placere ca si pret pentru autoblama.
 
Alteori, oamenii se confrunta cu perioade intense de anxietate. Spun de perioade intense pentru ca anxietatea este specific umana, ea insoteste in mod normal viata psihica, avand baze biologice in evolutia noastra. Spre deosebire de frica al carui pericol este obiectiv, real, anxietatea este traita in fata unui pericol intern. Uneori anxietatea este resimtita mai intens sau devine pur si simplu insuportabila: sufocare, “nod” in stomac, senzatie de gatuire, palpitatii, sudoratii (atac de panica) sau temeri pervasive: de a fi atacat, descoperit, de a esua. Pot aparea fobii – de avion, sociale, de boala. Presiunile existentei umane curente predispun la anxietate prin inevitabilul frustrarilor, privarilor, deceptiilor dar si micro traumatismelor (stresul) intalnite in viata de zi cu zi a mileniului 3.
 
Singuratetea, lipsa relatiilor de iubire sau altfel semnificative poate fi deasemenea un motiv pentru a veni in terapie. Uneori desi ne dorim sa fim cu oameni, diverse motivatii interne ne indeamna catre o retragere schizoida, in fantasma, in filme sau carti, in povestile altora. Societatea in care traim ne apropie de oameni din toate colturile lumii in online – mediind intalnirile si ajutandu-ne sa ascundem partile din noi pe care le consideram rejectabile, ceea ce ne si conduce catre alegerea relationarii online versus fizic. In plan fizic detinem mai putin controlul a ceea ce celalalt percepe despre noi, si devenim din ce in ce mai izolati de ceilalti, protejandu-ne imaginea insa cu pretul singuratatii.
 
O alta motivatie ar fi relatiile dificile de cuplu sau nu numai. In special daca observam un tipar al alegerilor de cuplu, sau fiindca nu suntem fericiti in alegerile facute in trecut sau in prezent in ceea ce priveste alegerea unui partener/unei partenere putem alege sa cautam ajutorul unui psihoterapeut pentru a ne intelege si poate chiar schimba tipul de alegere.
 
Se poate uneori sa fim impulsivi, excesiv de agresivi desi in spectrul pasiv-agresiv, fara reactii comportamentale violente. Impulsivitatea fiind ceva ce fie ne deranjeaza in mod direct fie afecteaza calitatea relatiilor cu ceilalti. O terapie poate ajuta la modelarea partii agresive ce se manifesta prin impulsivitate prin intelegerea tiparelor inconstiente ce au creat acest tip de raspuns.
 
Se poate, de asemenea, sa intampinam de-a lungul vietii probleme sexuale cum ar fi un libido scazut - fie ca e vorba de interes fata de sex in general, sau fata de partenerul de viata. Sau un dezinteres fata de aspectul sexual al relatiei cand rutina relatiei se invarte in liste de to-do, munca si copil. Sau pot aparea disfunctii sexuale fara o baza medicala. Se poate ca unul din parteneri sa aibe un interes mai scazut sau mai crescut decat celalat fata de aspectele sexuale ale relatiei – sunt teme ce pot fi abordate in terapia individuala sau de cuplu.
 
In sine, orice aspect al mintii umane si al relationarii interumane este binevenit pentru a fi inteles in terapie. Fie ca este vorba de depresie, doliu, anxietate, atacuri de panica, fobii, obsesii, stres, imagine de sine scazuta, timiditate, singuratate, relatii disfunctionale, tulburari de somn, disfunctii sexuale, experiente traumatice, tulburari de alimentatie, furie si lista poate continua. Oricare dintre elementele aduse de client in terapie sunt teren de exploare si cunoastere dar nu in ultimul rand de simtire pentru o intregire umana si o intelegere dar si o schimbare terapeutica.
 
PROFIL
Sunt atestata de catre Colegiul psihologilor ca psiholog clinician din 2009 si psihoterapeut  cu specialitatea psihoterapie psihanalitica din 2019. Sunt membra a Asociatiei Romane de Psihoterapie Psihanalitica si sunt psihoterapeut in formare in cadrul Fundatiei Romano-Olandeze de Psihoterapie Psihanalitica.
  • Psihoterapeut de orientare psihanalitica, membru al Colegiului Psihologilor din Romania si al Asociatiei Romane de Psihoterapie Psihanalitica
  • Master Psihologie Clinica si Consiliere psihologica
  • Experienta clinica in practica privata – consiliere psihologica si psihoterapie individuala
  • Participant stagiu practic cu copii cu tulburari de atasament organizat de Fundatia Internationala pentru Copil si Familie
  • Participant Worksop International „Visul, fantasma si transferul in psihanaliza postkleiniana”
  • Participant Workshop International „Introducere in terapia prin joc”
  • Experienta de 7 ani in cadrul unei companii multinationale domeniul farmaceutic
  • ICH Good Clinical Practice Guidelines – online training, 2020, Syneos Health
EDUCATIE
Master Psihologie clinica si consiliere psihologica - 2010
Facultatea de psihologie - 2008
 
ABILITATI
Limba engleza nivel avansat - terapie in limba engleza


Curs valutar


Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2021 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo