Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

Cabinet Individual de Psihologie - Danciu Larisa Ionelapsiholog-cabinet-psihologic-Cabinet Individual de Psihologie - Danciu Larisa IonelaJudet: Bucuresti
Localitate: Bucuresti
Adresa: Cartier Iancului, bd. Ferdinand, nr. 83, zona Dimitrov Iulia Hasdeu, sector 2
Persoana contact: Psiholog Larisa Danciu
Telefon: 0722.792.640
Email: larisa.danciu@yahoo.com
 
Psiholog Larisa Danciu apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 13882, cu drept de libera practica in:
- Psihoterapie integrativa, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
- Psihologie clinica, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
 
Cabinet Individual de Psihologie Danciu Larisa Ionela este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania si este inscris in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 10B3888.
 
Psiholog-psihoterapeut Larisa Danciu
- Membru al Colegiului Psihologilor din Romania
 
Numai cu INIMA poti vedea ce este drept, pentru ca esentialul este ascuns privirii” Antoine de Saint - Exupery     
                                             
Un psihic sanatos inseamna o viata de calitate.
Un psihic echilibrat inseamna un trup, o minte si un suflet in echilibru.
Psihoterapia inseamna iubire!
Cura psihoterapeutica inseamna inceputul  Schimbarii.
Schimbarea incepe cu Tine. Schimbarea inseamna Curaj.
Onorez Curajul Tau si SUNT AICI  PENTRU TINE, sa te ascult, sa te inteleg, sa te ajut!                                            

Servicii psihologice

Psihoterapie si consiliere
 
I.1. Terapie individuala (depresie, stima de sine scazuta, diverse dependente / adictii, diferite fobii, probleme de relationare, stres cotidian, lipsa managerierii emotionale, tulburari alimentare, tulburari sexuale, patternuri disfunctionale repetitive, somatizari fiziologice ale dezechilibrelor psihice, alte manifestari fiziologice sau tulburari psihice – evitanta, dependenta, obsesiv – compulsiv, borderline, pasiv –agresiva, schizoida – schizotipala, paranoida etc.
 
I.2. Terapie de cuplu si familie (orice situatie care a condus sau intretine disfunctionalitatea cuplului sau a familiei, - comunicare disfunctionala, gelozie, probleme de natura sexuala, lipsa intereselor comune, aplatizarea/rutinarea relatiei, aparitia celei de a treia persoane in viata cuplului, schimbari survenite in urma aparitiei bebelusului in familie, adictii, violenta domestica, agresivitate verbala etc)
 
I.3. Terapie pentru copii / adolescenti (agresivitate, tendinta de izolare, stres scolar, reglarea emotionala in urma divortului parintilor,  lipsa concentrarii, enurezis nocturn, integrarea experientelor  traumatice, anxietate de pierdere, anxietate generalizata, anxietate de performanta, ADHD,  alte manifestari comportamentale sau tulburari care creaza discomfort si disfunctionalitate in colectivitate sau in familie)
 
I.4. Consiliere psihologica (proces intensiv de acordare a asistenţei psihologice in situatii dificile punctuale, de exemplu, atunci cand persoana doreste sa functioneze mai eficient si apare disconfort in „starea de bine”, in luarea unor decizii importante; aparitia unor crize de natura psihologica, unele conflicte relationale etc.
 
I.5. Dezvoltare personala (utila oricarei persoane, aflata in evolutie, indiferent de varsta sau sex). Este necesara cand se doreste obţinerea succeselor pe plan personal, familial sau profesional, si persoana se confrunta cu situatii mai dificile.
 
Metodele si tehnicile terapeutice folosite pe parcursul demersului therapeutic sunt adaptate fiecarei persoane si fiecarei situatii: tehnici integrative, tehnici gestaltiste, analiza tranzactionala, tehnici din psihanaliza relationala, ehnici experientiale, tehnici cognitiv - compartamentale, concepte existentiale si rogersiene, hipnoza eriksoniana sau hipnoza regresiva tehnici de relaxare, terapia prin joc, psihodrama etc.
 
Cand vine o persoana la psiholog?
 
Omul este construit sa fie liber si fericit. Cand viata sa ia o alta intorsatura decat aceasta, de undeva din adancurile psihicului, sufletul cere ajutor. Astfel apar diferite semnale:  persoana plange, sufera, e trista si deprimata, e absenta, e furioasa, devine agresiva, face excese, dezvolta dependente, se imbolnaveste la nivel fiziologic sau psihic, simte ca nu-si mai gaseste drumul, linistea, lumina sau puterea, dispare motivatia de a trai. De obicei viata ei in relatie cu altii se degradeaza. E momentul in care, aceste semnale trebuie ascultate. Ele anunta un dezechilibru in fiinta umana.
Unii dintre acesti oameni au capacitatea si posibilitatea sa se adreseze psihologului psihoterapeut. Cei mai multi dintre ei au si norocul sa gaseasca psihologul „potrivit”.
 
Ce obtine o persoana prin psihoterapie?
 
Dupa un demers terapeutic de succes, uneori mai lung, alteori mai scurt, persoana e ajutata sa redevina ea insasi, sa se intoarca in acel punct de unde viata sa a luat intorsatura nedorita si sa isi rescrie favorabil existenta; odata ce lantul cauzal e descifrat si constientizat persoana isi recapata stima de sine, isi redescopera puterea interioara, isi accepta limitele sau neputinta, devine libera, asumandu-si in acelasi timp responsabilitatea vietii sale; invatand sa se iubeasca pe ea insasi, ii poate iubi la un nivel autentic pe cei din jur, descoperindu-si propriile nevoi creeaza o relatie buna cu ea insasi, invata sa-si managerieze frustrarile, durerea  sau furia, dezvolta si intretine relatii bune cu ceilalti, traieste autentic iar starea de bine devine o stare de normalitate. Viata omului devine clara si fireasca, asa incat El va fi cel care va trai viata si nu viata il va trai pe el, asa cum se intampla in trecut. 
 
De ce evita o persoana sa vina la psiholog?
 
Frica blocheaza procesul evolutiv. Frica se pare ca guverneaza vietile oamenilor care nu au suficienta incredere in ei insisi. Frica este si a fost mereu incurajata ca forma sigura de control, in mod constient sau inconstient, incepand cu primele persoane din viata noastra, respectiv parintii si terminand cu toate sistemele de autoritate: scoala, biserica, guvern etc; Din nefericire, ea imbraca multe fatete: frica de adevar, frica de responsabilitate, frica de necunoscut, frica de boala, frica de rusine, frica de suferinta, frica de a fi criticati sau judecati, frica de autoritate, frica de neputinta, frica de saracie, frica de asumare, frica de noi insine, s.a. Frica este, de asemenea, responsabila in cele mai multe cazuri de evitarea sau negarea  ajutorului psihoterapeutic deoarece, un act terapeutic eficient presupune de cele mai multe ori multa asumare, curaj si chiar durere.
Fiecare persoana are insa dreptul sau la a exista, manifestandu-se in viata in maniera in care poate sau isi doreste, iar aceasta libertate trebuie respectata, dupa cum, fiecare suflet are ritmul sau cand se deschide si devine liber.
 
De ce ar alege o persoana un psihoterapeut integrativ (in speta, pe mine)?

Psihoterapeutul integrativ integreaza intai teoria si apoi o aplica, si niciodata invers.

Eu situeaz pe primul loc unicitatea persoanei, nefiind interesata in special, de teste, scoruri sau statistici in cadrul terapiei;
Nu pun etichete, nu judec, nu „tratez” diagnostice ci ma adresez deschis, empatic si autentic OMULUI sau cuplului din fata mea.
Sunt in primul rand un psihoterapeut reflectiv, nimic din procesul terapeutic nu se petrece „din intamplare”; relatia vindecatoare construita intre mine si client prin intermediul campului format se manifesta in „aici si acum” lasand loc necunoscutului co-creat sa lumineze si sa descifreze posibila solutie.
Descoperim intotdeauna impreuna perspectivele favorabile ale procesului terapeutic si niciodata nu pretind a fi atotstiutoare.
 
De ce are nevoie o persoana pentru a veni la psiholog?
 
Persoana are nevoie de curaj, intelepciune, informare, deschidere, dorinta de a merge mai departe si resurse financiare. Tocmai pentru ca este nevoie de atat de multe, decizia de a merge la psiholog nu se ia usor. Oodata insa decizia luata, persoana a parcurs deja traseul cel mai greu iar drumul sau este deja catre Succes.
 
Va doresc succes acelora care inca nu v-ati decis sa treceti la carma propriei vieti si va incurajez sa o faceti chiar daca realizarile cu adevarat valoroase se obtin cu greutate.
                                                Indrazneste!
             Autenticitate, Confidentialitate, Empatie si Profesionalism!


Curs valutar

23.01.2024

1 EUR 4.9767
1 USD 4.5780

Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2024 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo