Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

Cabinet de Psihologie - Voicu Ana Gabrielapsiholog-cabinet-psihologic-Cabinet de Psihologie - Voicu Ana GabrielaJudet: Bucuresti
Localitate: Bucuresti
Adresa: Cartier Militari (zona Lujerului), bd. Iuliu Maniu, nr 18-20, sector 6
Persoana contact: Psiholog Gabriela Voicu
Telefon: 0740.051.971
Email: voicu_ana_gabriela@yahoo.com
Website: http://www.psiho-bucuresti.ro
 
 
Psiholog Ana Gabriela Voicu apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 05864, cu atestare in:
- Psihologie clinica, prin Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
- Psihoterapie cognitiv-comportamentala, prin Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
- Psihologia muncii, prin Comisia de Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor
 
Cabinet Individual de Psihologie Voicu Ana Gabriela este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, apare in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 10B3071.
 
Ai avut momente cand te-ai intrebat daca sa apelezi la serviciile unui psiholog si cu ce te-ar putea ajuta el concret? In cazul in care te afli in fata unor astfel de intrebari, iata cateva informatii.
 
La psiholog poti apela pentru orice problema care iti afecteaza calitatea vietii, pornind de la problemele care iti afecteaza calitatea vietii intr-o mica masura, pana la acele probleme care au ajuns sa te invalideze social si sa iti schimbe viata. Sunt probleme care cauzeaza un distres mai mic, fie ca sunt obstacole temporare sau cu o durata mai lunga, insa pot fi probleme care au generat situatii in fata carora te-ai resemnat. Astfel de probleme pot fi: nehotararea fata de o decizie personala sau profesionala, depasirea unor temeri, un examen decisiv, o mai buna gestionare a emotiilor, probleme alimentare, insomnie, dificultati in controlul impulsurilor, agresivitate. Problemele insa pot ajunge sa iti diminueze simtitor placerea si bucuria de a trai, unele ajungand chiar la invalidarea functionarii sociale, situatii in care ajutorul unui psiholog este foarte important.
 
Dintre cele mai cunoscute si frecvente probleme sunt: depresia, anxietatea, atacul de panica, fobia sociala, agorafobia, tulburarea obsesiva-compulsiva, disfunctii sexuale, obezitatea, anorexia nervoasa, bulimia, dependenta de alcool, droguri, jocuri de noroc, ideatie suicidara si tentative de sinucidere.
 
Asadar, poti apela la un psiholog, fie pentru ca te confrunti cu o problema care iti afecteaza vizibil sentimentul de bunastare personala, fie doar pentru ca vrei sa iti sporesti, sa iti instensifici sentimentele pozitive si sa iti imbunatatesti gestionarea emotiilor. Insa, pentru a putea incepe sa schimbi ceva, cel mai importat pas este sa-ti depasesti prejudecatiile legate de mersul la un psiholog.

Servicii psihologice

Psihoterapie individuala
Psihoterapia cognitiv-comportamentala este un tip de terapie ce se focalizeaza pe identificarea  si restructurarea gandurilor si credintelor irationale, cat si a patternurilor comportamentale pe care ni le-am format si care sunt implicate  in aparitia si mentinerea tulburarilor psihice, ex. depresie, anxietate, etc.
Scopul demersului terapeutic este de a de a surprinde gandurile distorsionate, convingerile dezadaptative (exemplu - “ar trebui sa reusesc in tot ceea ce fac”, “toata lumea trebuie sa fie de acord cu mine”) si de a restructura si flexibiliza modalitatea de interpretare si adaptare la realitatea inconjuratoare.
Numeroase studii dovedesc eficienta terapiei cognitive-comportamentale, rezultatele aratand ca interventia cognitiv-comportamentala are un efect echivalent sau superior celui medicamentos.
 
Consiliere individuala
Consilierea psihologica este un demers de optimizare, autocunoastrere si dezvoltare personala, ea se diferentiaza de psihoterapie prin faptul ca se adreseaza mai putin spectrului patologic si se focalizeaza mai mult pe problematica dezvoltarii personale si a resurselor personale.
 
Psihoterapie pentru adolescenti si parinti
Adolescenta este o perioada a schimbarilor, copiii ajunsi la varsta adolescentei s-ar putea sa nu mai fie interesati si motivati de vechile activitati pe care le realizau cu parintii si sa nu mai fie multumiti nici de felul in care acestia comunicau. Psihoterapia pentru adolescenti si parinti are ca scop medierea relatiei dintre acestia prin prisma schimbarilor intervenite.
 
Consilierea si psihoterapia persoanelor aflate la varsta a treia
Din pacate in cultura noastra pensionarea are conotatii negative, este un concept asociat cu idea de imbatranire, inutilitate, neputinta. Activitatile de relaxare si de petrecere a timpului liber pentru aceasta categorie de varsta sunt limitate, astfel timpul liber obtinut prin noul rol de pensionar, nefolosit si neinvestit in noi activitati,  va duce la aparitia tristetii, a inutilitatii, a lipsei de speranta.
 
Dezvoltare personala, autocunoastere si optimizare
Chiar si in momentele in care nu nu alfam in fata unui obstacol foarte greu sau nu suntem la un moment de rascruce, avem aspecte de imbunatatit si de descoperit, un proces constant pentru a ne creste calitatea vietii pe termen scurt si lung.


Articole publicate pe DespreSuflet:

Anxietate
     Tulburarea obsesiv-compulsiva poate fi invinsa! (30.05.2013)
     Atacul de panica - strategii de contracarare (27.05.2013)

Comunicare
     Esti usor sau greu de influentat? (10.01.2014)

Cuplu
     Care este ingredientul care ne face sa ne indragostim de o anumita persoana? (21.01.2014)
     Cum poti sa-ti dai seama daca relatia ta va dura sau nu (09.01.2014)

Depresie
     Criteriile de diagnosticare a depresiei clinice (23.05.2013)

Despre psihoterapie
     Ce poate si ce nu poate schimba psihoterapia (05.03.2014)

Emotii
     Animalele ne pot imbunatati calitatea vietii si ne pot produce emotii pozitive (17.02.2014)
     8 obiceiuri pentru a fi fericit (08.01.2014)
     Ce anume determina fericirea? Care sunt activitatile care ne fac mai fericiti? (11.06.2013)
     Furia - ce o potenteaza si cum o putem controla (23.05.2013)
     Cum sa fii mai fericit (21.05.2013)

Familie
     Cateva informatii indispensabile pentru orice parinte... (16.07.2013)

Gandire
     Crezi ca ai suficiente motive sa fii fericit? (05.02.2014)
     Tu reusesti sa traiesti clipa prezenta? (14.01.2014)

Relaxare
     Nu uita sa-ti deconectezi mintea din cand in cand (07.01.2014)

Sexualitate
     De ce barbatii prefera femeile tinere si femeile prefera barbatii cu putere (10.07.2013)


Curs valutar

28.07.2017

1 EUR 4.5558
1 USD 3.8912

Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2017 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo