Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

Cabinet Individual de Psihologie - Ilie Claudia Danielapsiholog-cabinet-psihologic-Cabinet Individual de Psihologie - Ilie Claudia DanielaJudet: Brasov
Localitate: Brasov
Adresa: Bd. 15 Noiembrie, nr. 46, apartament 3
Persoana contact: Psiholog Claudia Daniela Ilie
Telefon: 0726.406.358
Email: ilieclaudiadana@yahoo.com
 
Psiholog Claudia Daniela Ilie apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 09175, cu drept de libera practica in:
- Psihoterapie adleriana, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
Cabinet Individual de Psihologie Ilie Claudia Daniela este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania si este inscris in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 1BV3014.
 
Psiholog Adlerian - Psihologie individuala -  Practicant Autonom Specialist
 
Principii  centrale 
 
♦ Persoana este un intreg, fara diviziuni sau bariere interioare, si ceea ce face, gandeste si simte este unitar, indreptat spre realizarea scopului personal, unic. Persoana face parte dintr-un intreg mai mare, societatea. Societatea apartine omenirii, intregul si mai larg.
La fel omenirea, pamantul, este al cosmosului, intr-o succesiune de intreguri tot mai cuprinzatoare.
 
♦ Fiecare persoana este unica.
Fiecare individ are un scop, unic, in viata sa. De obicei acest scop nu este constient, dar individul se misca spre el, mereu. Viata este o continua miscare spre realizarea scopului personal.
 
♦ Omul intelege lumea in felul sau propriu, subiectiv. Vedem ceea ce vrem si ignoram ceea ce nu se potriveste cautarilor noastre.
Toti oamenii au capacitatea de a se ajuta reciproc, de a fi interesati de binele celorlalti.
 
♦ Individul se misca spre realizarea scopului sau unic, personal, ghidandu-se cu un set de convingeri create de el din primii ani de viata, subiective, cu care rezolva sarcinile vietii in stil propriu, stil cu atat mai sanatos cu cat este mai util siesi si celorlalti.
 
"Un sistem psihologic are o legatura inseparabila cu filosofia de viata a celui care il formuleaza." Alfred Adler (1870-1937)
 
“Teoria este ca o pereche de ochelari, ca lentilele pe care le folosim pentru a ne clarifica viziunea asupra lumii. Lentilele vi se pot potrivi sau nu; cheia este a gasi lentilele care se potrivesc cu parerile dvs. personale. Daca vi se potrivesc, minunat! Daca nu, este intelept a cauta alta pereche.”

Servicii psihologice

CONSULTANTA SI PSIHOTERAPIE
⇒ individual
⇒ cuplu
⇒ familie si grup
 
Exploram, impreuna, solutiile pe care le folositi in momentele de impas si va invit sa aveti curajul de a fi imperfecti.Pentru ca devenim liberi cand nu ne mai framanta esecurile si succesele noastre.
 
“Cu totii avem un loc si nu e nevoie sa ne gasim unul." (Rudolf Dreikurs)
 
► Va stau la dispozitie pentru: neincredere in sine, tristete, griji exagerate, anxietate, insomnie, obsesii si compulsii, dezvoltare personala, relatii sociale, adaptare la schimbari, s.a.m.d.
 
► Aveti ocazia sa va dezvoltati curajul, interesul pentru binele celorlalti si al dvs., abilitatile sociale, acceptarea de sine, rezolvarea mai buna a conflictelor (cuplu, familie, prieteni, serviciu) si alte calitati dorite.
 
► Auto-cunoasterea o facem impreuna, vorbind despre scopurile dvs. si regulile personale cu care va ghidati spre realizarea scopurilor. Apoi, folosindu-va capacitatile si dezvoltandu-le, va puteti atinge scopurile mai bine.
 
"Majoritatea oamenilor capata exact ceea ce vor - numai ca nu stiu ca o vor." (Rudolf Dreikurs)
 
Cadru
Discutiile cu clientii sunt confidentiale, cu durata de 1 ora pe saptamana (50 min.).
Programarile se fac la telefon, convenabil pentru ambele parti.
 
"Nu iti poti folosi resursele interioare daca esti convins(a) ca nu le ai." (Rudolf Dreikurs)
 
“Crede numai in miscare.” (Alfred Adler)
 
"Nu este usor sa descrii psihoterapia la modul general. Acesta variaza in functie de personalitatea psihologului si cea a pacientului si de problemele particulare pe care le aveti. Psihoterapia nu este ca o consultatie medicala, dar necesita un efort activ din partea dvs. Pentru reusita terapiei, va trebui sa insistati asupra lucrurilor despre care vorbim, atat in timpul sedintei, cat si acasa.
 
Psihoterapia poate prezenta riscuri si beneficii. Cum aceasta implica discutarea de aspecte neplacute, este posibil sa treceti prin stari neplacute cum ar fi tristetea, sentiment de vinovatie, furie, frustrare, singuratate si neajutorare. Pe de alta parte, psihoterapia a dovedit ca poate avea efecte benefice. Terapia conduce deseori la imbunatatirea relatiilor, solutionarea problemelor specifice si diminuare semnificativa a sentimentelor neplacute. Nu exista, insa, garantii in acest sens.
 
Cred ca rolul meu este similar cu acela al unui antrenor personal; consider psihoterapia ca fiind analoga mersului la o sala de sport. Nu trebuie sa fii obez ca sa te bucuri de efortul fizic, nu trebuie sa fii psihotic ca sa faci terapie. Principiul ,,cine nu joaca, nu castiga,, se aplica terapiei in egala masura in care se aplica exercitiului fizic. Pacientii trebuie sa fie dispusi sa fie sinceri cu ei insisi, iar eu ii asist in sarcina dificila de a-si pune intrebari si de a-si modifica presupunerile si opiniile despre lumea lor.
 
Cred in tratamentul eficient si nu in tratamentul de scurta durata.
 
Este important sa cadem de acord in legatura cu scopurile noastre comune legate de sedinte. Odata acest proces incheiat, trebuie sa cunosc cate ceva despre trecutul dvs. pentru a intelege mai bine influentele pe care oamenii si evenimentele le-au exercitat pentru a se ajunge la imprejurarile actuale. Vom lucra apoi impreuna pentru a examina modul in care faceti fata situatiei in speranta ca vom gasi strategii mai eficiente. Rareori dau sfaturi, in schimb incerc sa va ajut sa ajungeti la decizii care sa va convina. "   (Ramona Covrig)


Curs valutar

18.01.2019

1 USD 4.1192
1 EUR 4.6975

Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2019 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo