Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro


Afla noutatile!
Aboneaza-te la newsletter

Email-ul tau:Prieteniile toxice. Cum sa le recunoastem si cum sa reactionam


Ni s-a intamplat tuturor sa traim o relatie amicala dificila, uneori chiar insuportabila. Cum se poate ca o prietenie sa devina toxica? Poate una din cele doua persoane a suferit o transformare? Sau dinamica relatiei a fost dintotdeauna nereusita? S-a schimbat ceva in raportul lor de reciprocitate? Este vorba cumva despre o prietenie care nu mai are nimic de oferit? Cum sa ne auzim mica voce interioara ca sa recunoastem ce se petrece cu adevarat?

Prieteniile toxiceAutor: Mireille Bourret
traducere: Daniel Voicea
Editura: Meteor Publishing
Colectie: Dezvoltare personala
ISBN: 978-606-910-028-8
Numar pagini: 144
Format (cm): 13x20
Anul aparitiei: 2017
Pret librarie: 25.00 RON
Pret pe site: 22.5 RON (TVA inclus)

Mireille Bourret descrie aici legaturile pe care le intretin oamenii in functie de tipurile lor de personalitate. Apoi ne invata cum sa vedem daca aceste legaturi sunt bune sau nu si ne ghideaza in alegerea solutiei potrivite in cazul in care avem probleme. Puteti fugi sau il puteti infrunta pe celalalt, dar e bine sa stiti ca exista o gama intreaga de reactii intermediare pentru a rezolva un conflict, pastrand totodata echilibrul amical.
Cu toate ca fiecare prietenie este unica, veti gasi in aceasta carte solutii pentru a sti ce sa faceti daca aveti o relatie problematica. Dupa aceasta lectura, veti putea discerne orice problema relationala si veti putea alege cele mai bune strategii pentru a nu va face rau nici dumneavoastra, nici prietenului.
Mireille Bourret are specializari in drept, sociologie si criminologie. Experienta ei in toate aceste domenii i-a permis sa conceapa tehnici de solutionare a conflictelor in viata de zi cu zi.

"O prietenie toxica ne face sa suferim, ne perturba, ne blocheaza in exprimarea noastra. Toxicitatea infloreste in lucrurile nespuse, in nesiguranta, in lipsa de consideratie. Ea se manifesta intr-o infinitate de feluri, unele banale, altele foarte serioase. Nu vom aborda aici toxicitatile provenite din psihopatologie. Intr-adevar, majoritatea oamenilor nu sufera de tulburari mentale de natura psihotica sau de tulburari de personalitate. In majoritatea timpului, cei care se lupta cu problemele relationale datorate acestor tulburari trebuie, pentru a le rezolva, sa fi recurs la ajutorul unui specialist.
Cu totii ne-am regasit, la un moment sau altul al vietii noastre, intr-o situatie de prietenie insuportabila, in diverse feluri si din diverse motive. Dar ce face ca o prietenie care decurgea bine sa fi devenit dintr-odata toxica? Oare dinamica a fost nesanatoasa inca de la inceput? Oare una dintre cele doua persoane s-a schimbat? Oare situatia s-a schimbat? Oare pentru ca ne dam seama, brusc, ca aceasta prietenie nu ne aduce nimic? Cum putem invata sa ne ascultam "mica noastra voce", care ne spune uneori sa reflectam la ce se petrece?" (pag. 11)

Cartea poate fi comandata la adresa de e-mail: carte@meteorpress.ro

Meteor Press - data postarii: 2017-05-16 10:18:49

Editura Meteor Press - 49 cartiCurs valutar

16.07.2018

1 USD 3.9774
1 EUR 4.6550

Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2018 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo