Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro


Afla noutatile!
Aboneaza-te la newsletter

Email-ul tau:Pe taramul intimitatii: o abordare Gestalt a terapiei de cuplu


Ce este intimitatea? Un lux? O necesitate? Un gen de tiranie, dupa cum sustin unii autori? Un fel de pol opus "realizarii de sine"? Sau este mai degraba, dupa cum vom argumenta aici, o componenta si o conditie necesara a cresterii si extinderii sinelui?

pe taramul intimitatiiAutori: Gordon Wheeler si Stephanie Backman
Traducatori: Tatiana Chicu, Cristian Fulas
Editura: Gestalt Books
Colectia: Psihologia cuplului
ISBN: 978-606-93316-4-4
Numar pagini: 470
Format (cm): 14 x 20
Anul aparitiei: 2013
Pret: 40,10 lei

In acest eseu vom incerca sa oferim o definitie fenomenologica si procesuala a intimitatii, facand distinctie intre acele procese ale intimitatii si sarcinile care li se asociaza, precum si alte sarcini si activitati inrudite, ale cuplurilor si altor perechi intime. De aici vom trece la aprecierea modelului Gestalt al sinelui si procesului de sine si vom dezvolta argumentul conform caruia procesul intim este o componenta esentiala a dezvoltarii sinelui.

Discursul nostru va fi, pe tot parcursul, acela ca modelul Gestalt in sine, in mod inerent si necesar, spre deosebire de alte modele dinamice, este unul relational in ceea ce priveste teoria, metodologia si viziunea sa asupra sinelui si naturii umane. Construind aceasta argumentare ne vom exprima in mod constient si intentional o parere diferita fata de unele lucrari gestaltiste care ca si predecesorii psihanalitici ai Gestalt-ului s-au bazat implicit sau explicit pe un model al sinelui si dezvoltarii, de tipul “autonom” sau “sine separat”.

In final, avand la indemana perspectiva noastra revizuitanasupra naturii si sarcinilor intimitatii, precum si aceasta clarificare a implicatiilor pe care le aduce abordarea contextuala a Gestalt-ului, vom aprecia chiar sarcinile procesului intim, ca si cateva dintre neintelegrile care apar in terapia de cuplu atunci cand lucram din perspectiva acestui model gestaltist extins al sinelui si dezvoltarii. – Gordon Wheeler, PhD


Cartea poate fi comandata la adresa de e-mail: cristian.fulas@gestaltbooks.ro

Gestalt Books - data postarii: 2013-12-06 15:16:01

Editura Gestalt Books - 5 cartiCurs valutar

16.07.2018

1 USD 3.9774
1 EUR 4.6550

Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2018 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo